Har du en leve strategi med din sclerose?

Verden og livet giver alle nogle slag, skrammer og ar. Med en kronisk sygdom som sclerose man fristes til bare at overleve – men nu handler det ikke om at overleve men om at leve og spille med de kort man har fået.

Jeg har den kroniske og kritiske sygdom sclerose (MS). Det tog mig nogle måneder lige at finde ud af hvad kronisk betyder. Det betyder, at det aldrig går væk og er med mig til mit absolut sidste åndedrag.
For ikke længe siden mødte jeg en (der ikke har MS) som læser MS bloggen hvor jeg blogger ugenligt. Det slog vedkommende så positive vi alle er (der er 5 bloggere) på trods af det alvorlige vi slæber rundt med.
For mit vedkommende kan og vil jeg ikke svælge i det, have selvmedlidenhed og tænke på alle de ting jeg nu ikke kan. Det kommer ikke noget godt ud af det og jeg kan ikke ændre på det. Ikke at jeg ikke kan blive meget ked at det eller ikke tillader mig selv det. For det gør jeg.
Der er flere ting som indgår i min leve strategi:

  • gøre det ting som gør mig glad og giver energi
  • ikke tænke for meget på det som jeg ikke kan ændre
  • bliver ved med at drømme
  • bliver ved med at gøre ting, have nye projekter hvor små de end kan synes