Haslev

Så har jeg været på ophold på Sclerosecentret i Haslev – to uger i et forløb for ny diagnosticerede personer over 40 år…..

Jeg er med på at lige når man kommer hjem og lettelsen over at være hjemme ikke helt har fortaget sig skal man ikke lave en endelig evaluering af opholdet – men jeg vover det ene øje.
Man skal have for øje at det er et introkursus for ny diagnosticerede og at man derfor berører en masse emner som kan være mere eller mindre relevant for en selv i den givne situation. Jeg synes at forløbet var for langt men kan heller ikke sige hvad jeg synes der skal tages ud….måske Langhøj biler der fortalte lidt om handicapbiler .

Ellers blev mange emner berørt: energimanagement, kost, motion, socialrådgivning, læge, sygeplejerske, kognition…..

Vi var 8 mennesker på kurset og var placeret i en afdeling for os selv – ikke for at forhindre kontakt til de øvrige 40 brugere på centret men for at vi kunne koncentrerer os om os selv og netværke….Enkelte dage var der et forholdsvis langt program men for mig er det anstrengende at være sammen med andre mennesker hele tiden. Fik da også “lejrkuller”….men i betragtning af at vi var 8 forskellige mennesker, på helt forskellige stadier med kun vor diagnose som fællesnævner gik det forbløffende godt. Men alle var da også indstillet på at det skulle gå – eller var der nok blevet “slået” i bordet lidt oftere og lidt hårdere.

Jeg har kun ros for personalet på centret: meget venlige, imødekommende og dygtige ! Større ros kan jeg ikke give.

Skal jeg tilbage til centret ? Vil ikke udelukke det men nu skal der gå lidt tid.

Leave a Reply