Hold nu kæft med de sultne børn i Afrika

Overskriften er tyvstjålet fra en blog af Ken B. Rasmussen på BT og sætter ord på mine tanker

Og ja: Ken B. Ramussen – ham den “grimme” journalist fra Se & Hør
Medierne flyder med gode historier med helbredelse af MS og historier om superhelte, der kan klare alt, tager alt i stiv arm og med et smil. “MS skal IKKE bestemme” eller “MS er det bedste, som er sket for mig”
Det er fint altsammen men jeg vil også have lov til at brokke mig, være ked af det og synes det er noget lort. Uden at få dårlig samvittighed eller slynget i hovedet at “der er mange som har det værre end dig”, “du skal være glad for at du ikke har fået ALS” eller mere af samme skuffe.
Det er jo rigtigt at mange har det værre end mig. Der er også mange, som har det bedre end mig. Men det kan jeg ikke bruge til meget i mit liv, her hvor jeg er, lige her. Og det ændrer heller meget for dem, som har det bedre eller værre.
Selvfølgelig er det godt at tænke på at jeg, vi, trods alt har det godt.

Er din mand utro? Tør øjnene, børn i Syrien har det hårdere end dig.
Dit barn falder og brækker benet? So what, børn i hundredevis sulter ihjel hver dag i det østlige Afrika.
Du trænger til at tabe dig? Hvor selvoptaget kan man være, når Islamisk Stat henretter folk i hundredvis uden grund.
Du er blevet voldtaget af én fremmed mand? Tag dig sammen. Hvad med hende den 14-årige i Indien, der blev gruppevoldtaget og efterfølgende hængt?
Kilde: Bt.dk af Ken B. Ramussen

 
Men vi kan ikke tænke på det store nødlidende verden hver dag eller hele tiden. Og det skal vi heller ikke. Vi skal også beskæftige os med vores liv, her hvor vi er – også selvom om det er banale ting.
PS: Den omtalte blog af Ken B. Rasmussen er lige her

Leave a Reply