Hvad blev der af jogging ?

Jeg bor tæt på Søndermarken og Frederiksberg Have og møder altid en masse løbeglade mennesker men ser sjældendt nogle i en gammel T-shirt og i hullede sko. Der er kommet stil over jogging…
Mine børn hader når jeg starter en sætning med “da jeg var barn” men det vil jeg nu gøre alligevel. Da jeg var barn kom jogging til landet fra USA og mange rystede på hovedet over de sundhedfanatikere, som iført hovedbånd forsøgte at løbe sig sunde.
Mange kunne se mange jogge iført en slidt bomulds T-shirt og nogle tilfældige gummisko.
Den går ikke mere ! Det hedder ikke “jogging” eller “joggingtøj” mere. Det hedder slet og ret “at løbe” og “løbetøj”.
Nu er det med pulsus, iPhonen bundet til armen, iført særlige løbesko (som rask væk koster 1000 kr) og særligt svedtransporterende tøj.
Jeg kan ikke løbe mere. Benene vil simpelthen ikke som jeg kunne ønske. Har engang løbet regelmæssigt og klarede 5 km på 20 minutter men har aldrig været særlig glad for at løbe og har heller ikke været yndefuld.
Sandt at sige lignede jeg nok en halvfuld albatros men jeg gjorde det ! Og sandt at sige er det heller ikke alle der ser yndefulde ud når de løber – men sjovt er det at se de forskellige og kreative stilarter.
Men stor respekt herfra ! De kommer ud og de gør det  !