Hvordan går det med “Minimal” i hjemmet ?

Tilbage i 2015 skrev jeg om at få ro i hjemmet og om vores “Minimal”-leg

Jeg kan jo godt lide at holde status fra tid til anden. At gå tilbage og tjekke om jeg og vi har efterlevet de fine tanker man gør sig.

Har du glemt “legen Minimal” kan du læse min blog her. Kort fortalt handler det om, at få ryddet op og ryddet ud i alt det vi får samlet sammen af ting og sager. Ting som ikke bibringer meget andet end at samle støv og fylde op på reolerne.

Legen er god til at komme igang men kan man holde det ? I mig bor der en samler. En som er glad for ting og “det kan måske bruges engang”, en som tænker hvis jeg lige sliber og maler det lidt så bliver det helt fantastisk – men det får jeg sjælendt gjort…

En meget simple regel

Efter “Minimal”-legen lavede vi en regel:

En ting ind. En ting ud.

Og det ser da nemt ud ! Nemt at efterleve er det ikke.

Min oplevelse er, at mængden af ting går lidt op og så ned. I en periode kan godt får flere ting ind uden at vi får ting ud. Men vi er blevet meget godt til at tage en “runde” med jævne mellemrum. Så set over en perioden mener jeg vi efterlever det sådan cirka.

Men det handler ikke alene om at undgå ting. Nope, det handler om at få ting af værdi. Ikke nødvendigvis i kroner og øre men værdi på det lidt uhåndgribelige plan. Noget som giver glæde, noget som fryder, noget som harmonerer.

Specielt tidligere kunne jeg hurtigt falde for en ting eller en ide om en ting. Når jeg tænker over hvad jeg gennem tiden har købt af skrammel bliver jeg flov – så det tænker jeg ikke på. Nu er nu.

Efter “Minimal” har jeg også set flere dokumentar film og set i flere bøger om arkitektur og design. Bla har jeg skaffet flere bøger af nu afdøde Terence Conran. I en af hans mange bøger skriver han om “Enkelt, Ligetil, Praktisk”. Er ikke stor fan af hans bøger. De virker lidt.. lette, er måske det bedste ord jeg kan komme på. Men god til at få inspiration af.

Conran forklare meget godt, hvad han mener med enkelt, ligetil og praktisk. For det er ord med elastik. Men det vigtige for mig er at have en rettesnor. Der er uden rettesnore overhængende risiko for at drukne i noget uden værdi.

Leave a Reply