I templet for god smag: Illums Bolighus

Jeg har været i Illums Bolighus. Et tempel af god, kanoniseret smag som jeg også elsker

Hvis du kun indretter dig med den gode smag bliver det lidt for kedeligt – jeg vil fornemme dig !
Godt design fryder mit øje. Det er extacy for mit hjerte, hvis det også bliver kombineret med godt håndværk og funktion.
Netop godt håndværk og funktion kunne de kanoniserede danske designer, som har givet Danmark en arv og et kendetegn i verden. En arv, som måske nogle gang kan føles som et åg ?
Jeg holde meget af at komme i Illums Bolighus, netop fordi det er proppet med godt design og godt håndværk. Hele mit hjem skal ikke, og kommer ikke derfra – det har jeg ikke råd til heller…men jeg nyder at se og røre de mange smukke ting.
Ligeså meget som jeg holder af Illums hader jeg de mange livsstilbutikker, der er kommet. Tomt indhold og tomme kalorier beregnet til selviscenesættelse.
Når jeg er inden i sådan en butik venter jeg hele tiden et barn der råber: “de har jo ikke noget tøj på!”
Som nævnt kan jeg godt lide håndværket – men sjældendt prisskiltet – og kan gode lide noget design som dels udfordre men som også bruger måske nye materiale og måske på en ny måde.
Lys har en særlig plads i mit hjerte så jeg ser altid i belysningsafdelingen. Det er ok at betale måske 15.000 kr. for en stol men en lampe må ikke koste meget mere en 400 kroner tænker mange.
Når der sker et skifte i teknologi sker der noget med designet. Designeren for nye muligheder. Og det ser man også i belysning med LED lampernes forbedrede kvalitet.

Leave a Reply