MS: the enemy within

MS er “the enemy within” – mit immunforsvar angriber mig !

Det siges at man er sin egen værste fjende og med sclerose er det 100% sandt og virkeligt.
Ofte når man taler om, at man er sin egen værste fjende menes der, et man med sine tanker og forestillinger om X tænker “det kan jeg ikke det der!” og måske derfor helt undlader at forsøge.

Du kan dobbelt så meget, som du selv tror – og tre gange så meget, som din mor tror.

Om det lige er tre gange så meget eller fem eller ti gang som nogle siger ved jeg ikke – også ligegyldigt – du forstår…
I mit tilfælde har min krop forrådt mig !
MS er en autoimmun sygdom, der sidder i centralnervesystemet. Dvs at det som skulle beskytte mig – immunforsvaret – er gået bananas – og også angriber mig. Forræderi på højeste plan – for forræderiet stikker dybt, går op på allerhøjeste plan og kan virkelige gøre skade.

Selvfølge virker mit immunforsvar også over for bakterier og vira etc – ellers var jeg død !

Immunforsvaret er kroppens forsvar mod fremmede organismer, primært bakterier, svampe, virus og parasitter. Kroppens immunforsvar består af millioner af forskellige hvide blodlegemer, der hver især kan genkende én bestemt form for fremmede celler. Når en fremmed celle, for eksempel et virus, kommer ind i kroppen, vil de hvide blodlegemer angribe og forsøge at dræbe de fremmede celler. Derfor er det afgørende ved transplantationer, at de væv, der indsættes, ligner patientens egne celler så meget som muligt.
Kilde: wikipedia

En af måderne at behandler MS på er popolært sagt at nulstille immunforsvaret. Det er en kras ting og absolut sidste udvej.

Nu er det vinter og mange taler om at “booste” sit immunforsvar for at holde forkølelse på afstand. Jeg skal slet ikke booste noget som helst ! Jeg tænker at hvis jeg “booster” det (kan man iøvrigt det ?) vil mit immunforsvar bliver mere aktivt og dermed også min MS. Jeg ved slet ikke om det hænger sådan sammen (det før det nok ikke). Men jeg har ikke lyst til at prøve det af….

youtube er en herlig ting ! Se hvad jeg fandt med søgning på “the enemy within”PS: Måske er SALIGIA den indre fjende ?

Leave a Reply