hvad vi lavede før vi mange TV-kanaler og internet husker jeg ikke

Antallet af timer vi sidder foran fjernsynet daler men vi bruger nu en del tid på det

Med jævne mellemrum dukker der artikler om om hvormeget tid vi tilbringer foran fjernesynet og hvormeget tid vi bruger på internettet – fx på Facebook, Youtube og andet, Og det er ganske meget tid – og det gør jeg også selv.

Tidsbrug for medie
“Det er stadig de 12-24 årige, der har det største samlede medieforbrug på knap 8 timer pr. dag.”

Der går ikke en dag uden TV’er tændt og der går ikke een dag uden at computeren tændes og internettet kommer ind i min stue og det fik mig til at tænke på hvad hulen min forældre gjorde eller lavede – og hvad lavede jeg  selv som barn i det forrige århundrede ?

Altså før vi mere end DR1 og to svenske kanaler ned fra antennen (tyske kanaler hvis du boede i syddanmark), da mobiltelefon var noget i en James Bond film eller før nogen overhovedet havde tænkt tanken om et internettet, der forbinder computere i et stort netværk med alverdens information og underholdning.

Det her er IKKE en blog om hvordan alting var bedre i gamle dage da vi var mere nærværende og rigtig sammen. Næh, jeg kom bare til at tænke på hvordan og med hvad tiden vi, hvad vi brugte den til og på.

Og når sandheden skal frem husker jeg det ikke helt tydeligt for det har bare udviklet sig sådan nærmest umærkeligt.

Men nogle af de ting jeg husker er fx at mine forældre gik tidligere i seng. Jeg tror de gik i seng kl 22 ca hvilket for mange idag er tidligt. De stod så også tidligere op for der var ikke noget, der hed flekstid og hjemmearbejdsplads. Jeg savner til tider at butikkerne åbner kl 09:00 for jeg er morgenmenneske og kl. 10 eller 11:00 er nærmest eftermiddag…:-)

Jeg husker at min far om vinteren fik tid til frimærker og mønter, der blev læst bøger og Det Bedste. Min bror og jeg spillede og læste tegneserier (lektielæsning hos mig insisterede min mor på at jeg skulle lave om eftermiddagen og inden der skulle leges)

Om sommeren ved jeg faktisk ikke hvad min forældre lavede – for jeg var ikke hjemme…min bror og jeg spillede bold på gaden eller i den nærliggende park. Men de gik ikke på café..og jeg kan ikke spørge dem.

Jeg vil da ønske, at jeg var noget mere Captain Fantastic agtig og brugte tiden på at fordybe mig, bagte noget mere speltbrød og dyrkede min egne grøntsager nu da teknologien har gjort en masse ting lettere og hurtigere (tænkt på dengang du skulle finde et hotel i Vojens før internettet kom til ?!)

Men sådan er det ikke og måske er det sådan at alt går hurtigere og hurtigere så man simplethen er tom når det bliver aften ? Og der er derfor at vi snupper en “kalorielet” reality serie ?

Leave a Reply