Island – vi har meget tilfælles

Jeg har været på Island, i Reykjavik et par dage for at fortælle om mit bogprojekt “Passion” inviteret af Biogen Idec, IcePharma og den lokale scleroseforening, MS Felag.

Det er første gang jeg har været på Island og det slog mig at båndende var så tætte. Jeg følte klart en slægtsskab med islændingene, hvilket overraskede mig. Jeg fornemmede afgjort at vi har en masse historie og kultur, der binde os sammen. Næste gang der er Melodi Grand Prix får Island 12 point….

MS Felag har cirka 450 medlemmer og deres dagscenter var meget imponerende at se. Her kan man komme flere gange om ugen, hvis man har lyst. Man spiser sammen, hygger sammen, spiller skak sammen, træner sammen, laver forskellige håndarbejder sammen.

Det er et center man “deler” med andre sygdomme som fx Parkinsons.Jeg blev endnu engang bestyrket i, at det at være sammen med andre mennesker, der har den samme sygdom som en selv er meget givende. Ikke at man taler sygdom hele tiden – for det gør man ikke! Det er ikke nødvendigt. Vi med MS deler et skæbnefælleskab.

MS Felag har lavet en rigtig god video som jeg synes du skal se:

MS: The Neurological Disease of the Young (MS: Taugasjúkdómur unga fólksins) from Epos kvikmyndagerð on Vimeo.