Jeg har virkelig forsøgt at synes om jazz

Jeg elsker musik og meget forskellig musik men jazz kan jeg bare ikke med

Du kender sikkert til det med at mange mennesker synes om et eller andet, du fanger det ikke umiddelbart men tænker at der MÅ der være noget siden så mange mennesker synes om det. Og sådan har jeg det med jazz.

Alt skal jo have en chance (næsten alt) og derfor har jeg virkeligt gjort mig store anstrengelse for at komme til at synes om det. Dels må der sgu da være noget i det siden så mange mennesker synes om det og så ved jeg at der kan ligge store oplevelse i det ikke umiddelbare.

Men måske synes mange om det fordi jazz ofte kan høres live helt gratis og med en fadøl (eller flere) lyder alt godt ? Og når der er gratis er det så fordi ingen gider betale for det ?

Det sidste passer afgjort ikke for mange jazz musikere har sikkert tjent  godt. Men som mange andre musikere er det ofte nødvendig at spille næsten gratis for at komme til at spille live foran et publikum.
Selvfølgelig er der numre som jeg synes godt om. Fx Ramsey Lewis Trio med nummeret “The ‘in’ crowd” som blev brugt flittigt i filmen “Irrational Man” af Woody Allen

men hele album, LPér, CDér eller hvad du nu kalder dem. Nope !

Jeg er helt med på at mange jazz musikere er virkelig gode musikere og er sindssygt dygtige på deres instrument. Det er man nødt til for at kunne spille jazz men det ændrer ikke på, at det ikke lyder godt i mine ører.

Jazz er ikke bare jazz men en skov af alle mulig stil arter og jeg har forsøgt mig med meget forskellig men det duer ikke for mig. Og nu stopper jeg med at øve vold på mig selv for at komme til at lide det og erkender helt stillfærdig at den type musik bare ikke er noget for mig.

Leave a Reply