jeg bryder mig ikke om slatne pommes frites

Pommes de terre frites er muligvis Belgiens største bidrag til kogekunsten (foruden deres Trappist øl)

Du kan få pomme frites næsten alle steder. På Burger King, i idrætshaller og på gourmet restauranter. Og de egner sig sindssygt godt til at masse dejlige retter (men bliver ofte brugt til mindre dejlige retter også). Pommes frites er lidt udskældte og måske manges øjne lidt underlødige – men det kan være virkeligt dejligt !
I de senere år er jeg begyndt at sætte pris på tartar og dertil passer pommes frites virkeligt godt. Som ung syntes jeg at tanken om råt kød var vederstyggelig – men det syntes jeg også om rå fisk. Nu synes jeg at god sushi er dejligt ! 
En aften havde jeg lovet at lave tartar. Det virkede overskueligt og noget som min MS ramte hjerne kunne klare. Men lige for en orden skyld skal der mere end bare råt kød til….
Jeg havde lovet at servere tartaren med pomme frites. Men jeg har ikke en friture gryde og hele showet med olien er jeg ikke begejstret for.
Men jeg er absolut heller ikke begejstret for frosne pommes frites. Jeg kan ikke foredrage slatne pommes frites. Hos mig bliver frosne enten slatne eller også er bliver de fuldstændig dræbt, som man ingen ide har om hvad de var før de blev til “fritter”.
Pomme frites være knasende sprøde med et indre, som stadig fortæller munden at det er en kartoffel.
Og derfor gik jagten ind på at finde en opskrift eller en måde hvorpå det kunne ske helst uden brug af olie en en gryde. Jeg fandt en opskrift på Madsvin.com – slet ikke en ny opskrift og med billeder helt uden Instagram filter men nærmest mirakuløs ! 
Det virkede ! – uden olie og andet fedtet stads. Klart arbejdet værd (som meget var det nu heller ikke) men trods alt mere arbejde end at det hælde et pose i en bradepande.

Leave a Reply