jeg er fejlcastet i mit eget liv

Jeg tror ikke på, at jeg har haft et tidligere liv men nogle gange føler jeg, at jeg er født i en forkert tid

Følelsen af at være født et forkert sted eller i en forkert tid tror jeg mange kender også uden at man tror på at man har levet tidligere.

Noget af den følelse hos mig udspringer klart at en eller anden romantisk nostalgisk forestilling om at der var mere ridderlighed i gamle dage. Ridderlighed, ære og almindelig god opførsel er en forestilling som jeg godt ved ikke er rigtig. Mennesket er et rovdyr og et dumt svin – til alle tider, over hele verden. At forestille sig at det var bedre i “gamle dage” er en eskapisme af de helt store.

Det ved jeg men jeg tillader mig selv det i fem minutter inden der kommer et nyt tweet fra Donald Trump, der flår mig tilbage til virkeligheden.

Leave a Reply