jeg er glad for at der bliver holdt øje med mig og min sclerose

På Roskilde Sygehus skal jeg “bestå” et test og der bliver holdt øje med det og det tages seriøst

Da jeg for et par år siden skifte behandlingsted for for min sklerose til Roskilde Sygehus var der en overraskelse – for mig og for dem.

Jeg havde aldrig set eller hørt om det test og det var de meget overraskede over da det var standard på alle behandlingssteder i landet – men det var det så ikke på Rigshospitalet var jeg kom en gang hver måned i otte år.

Testen skal fastlå om der er sket kognitive forandring idet den medicin jeg får har en uheldig bivirkning i form af PML. Medicinen i sig selv giver ikke PML men tillader et JC-virus, som 50% har og normalt er ufarligt, at trives. Og PML er en møghamrende ubehagelig ting ! Og så kommer den ofte snigende så det kan være svært også selv af mærke. Defor testen.

En dag var resultatet meget dårligere end normalt. En læge blev tilkaldt og efter lidt tid kunne behandlingen fortsætte samtidig med, at  der blev udstedt en haste indkaldelse til en MR-scanning.

MR scanning har ikke være min ting men den nye, lidt større scannere har jeg det faktisk fint med.

Jeg fik resultatet en uge senere ved et telefonopkald. Normalt tager jeg ikke telefonen ved opkald fra ukendt nummer men det gjorde jeg undtagelsesvis den dag. Og det er jeg glad for at jeg gjorde for så fik jeg resultatet: ingen tegn på PML.

Lettelsen var stor men jeg må også sige, at det er ikke noget jeg gik og tænkte meget over. Cést la vie.

Leave a Reply