jeg er glad for at jeg ikke ser godt ud

Jeg synes da ikke jeg er grim men flot er er jeg bestemt heller ikke

Det er dokumenteret i en lang række undersøgelser at flotte mennesker har det nemmere end de af os, som har være mindre heldige.

Som yngre synes jeg det var mega uretfærdigt for jeg oplevede at de kønne eller flotte kom nemmere til tingene end jeg gjorde. Dels var det elementær pubertære at de kønne piger ikke af sig selv kom hen til mig men nærmest flokkedes om naboens bord men jeg oplevede også senere på arbejdspladsen at de flotte og charmerende havde længere snor og kom lidt nemmere til tingene – eller sådan oplevede jeg det dengang.

Og jeg er sikkert også sluppet nemmere ved nogle ting grundet mit umiddelbare større ekstroverthed. Introverte har det helt sikkert ikke nemt….

Nu tænker jeg at det må være hårdt måske at have identiteten som “ham/hende den flotte” for tiden og alderen har det med at indhente en. Måske ældes du helt fantastisk og dybt misunderelseværdigt men en stor del af os ældes med en del mindre ynde.
Hvis man har en selvopfattelse som ham/hende den flotte og så med alderen oplever at man ikke ældes med ynde, at man ikke får helt den samme opmærksomhed som tidligere tænker jeg at det sikkert ikke føles rart ?

Det handler vel dybest set om ens identitet. Selvom jeg altid mente at mit job var midlertidigt (hvad det så også viste sig at være) kravlede jobbet alligevel ind på mig og det tog noget tid at justerer selvopfattelsen. For jeg tænkte i “hvad er jeg?” og ikke det meget mere interessant og vanskeligt definérbare “hvem er jeg?”

“sic transit gloria mundi”

Det er en sætning jeg lærte for nogle år siden. Den kan oversættes sådan her: “således forgår alverden herlighed”.
For mig er det en påmindelse om at intet være evigt. At livet er flygtigt og foranderligt – det eneste sikre er forandring.

PS: ang at introverte ikke har det nemt…
For mange år siden var jeg på et kursus i førstehjælp. Der lærte jeg hvordan man skaber sig et overblik i tilfælde af en ulykke. Et råd var: glem dem som råber op ! – de er live og har overskud til at råbe op. Koncentrer dig først om de tavse…

Som chef har du en forpligtigelse til at sørge for at den stille kommer til orde. Den charmerede bullerbasse må ikke løbe med al opmærksomheden – for så går du glip af noget.

Leave a Reply