Jeg er vild med tennis

Helt fra lille har tennis været en absolut favoritsport og jeg har selv spillet lidt

Jeg husker stadig de lange søndag eftermiddage med finale i tennis fra Wimbledon med store navne som Jimmy Connors, Bjørn Borg, John McEnroe etc etc. Total legendariske navne med stor personlighed.

Da tennis var STORT

I slut 70erne spilleder jeg tennis i B.93 med en god ven. Altså i den klub, hvor jeg også har spillet fodbold. Jeg kan sige, at jeg var ikke flittig til tennistræning. Slet ikke for jeg hadede at jeg skulle spille med to-håndsbaghånd (som Borg gjorde det). Det lå ikke naturligt for mig og jeg syntes min baghånd var fin :-). Men det var i årene med træketcher, rigtige tennisshorts og Donnay var the shit. Selv svenskere kunne man holde med. Ingemar Stenmark om vinteren, Bjørn Borg om sommeren.

Min mormor boede i Hellerup og turen med hunden gik fordi HIK Havnen – det er for mig det ultimativt, hyggeligste tennisanlæg. (siger jeg uden at have set mange…). Tilbage i 2014 overtalte jeg en ven fra fotoklubben til at tage nogle billeder af mig netop der:

tennis hos HIK Havnen
Foto: Jan Frænde Andersen

Siden barndommen har jeg fulgt tennis sådan on and off. Dels har jeg travlt med børn og karriere og så var der en overgang, hvor tennis ikke var helt så interessant at se på (synes jeg) og dels forsvandt det fra skærmen medmindre man havde den store TV-pakke fra TDC

Tid til tennis igen

Det er en glæde, at min ældste datter også kan lide at se tennis og vi så sammen opvisningskampen mellem Venus Williams og Caroline Wozniacki i Parken tilbage i 2018 og har siden pønset på at se tennis live. Helst French Open på Roland Garros men der er mange ting, som skal passe sammen – men en dag….

Derfor bliver det til en tur til Sverige til sommer. Nærmere betegnet Båstad med den turnering, som nu hedder Nordea Open. Billetter er købt, overnatning er booket og vi glæder os meget. Den yngste datter og fruen tager også med selv deres interesse for tennis ikke er stor – det er ligemeget: det bliver en hyggelig familietur.

Vi er selvfølgelig spændt på, at se hvilke spillere, der er tilmeldt turneringen, som tidligere er vundet af virkelig store navne. Jeg ved ikke, hvor Båstad rangerer i ATP/WTA men det er ikke en af de helt store turneringer og den rangerer noget lavere end tidligere.

I 1971 vandt IIlie Năstase over vores Jan Leschly og i 1973 vandt Stan Smith – ham som har lagt navn til den ikoniske sko fra Adidas (hos mig tæller kun original versionen med grøn i hælen)

Fun fact

Dirch Passer, der var en Østerbro dreng og en rigtig ´93 spillede også tennis på P.H. Lings Allé samtidig med mig. Jeg så ham på anlægget 14 dage før hans for tidlige død i 1980.

Leave a Reply