jeg er vild med ukrorrekte Kaptajn Haddock

Det er sjældent jeg læser tegneserier i dag. Faktisk aldrig men det tror jeg er en fejl for jeg holder meget af fx Kaptajn Haddock!

Som barn blev de lånt flittigt på biblioteket og jeg samlede på “Fantomet”, hvor jeg havde alle numre i mit “hemmelige” skab (som alle vidste hvor var)

Der er nogle tegneserier jeg husker rimelig tydeligt: Asterix, VakseViggo og så natuligvis Tin Tin. Men jeg syntes også om Spirillen, Blue Berry samt den lidt sparede Linda og Valentin

I Tintin er det  ikke selve figuren Tintin som jeg finder mest interessant. Det er figurerne omkring ham: den koleriske Kaptajn Haddock, Professor Tournesol og så selvfølglig Dupont og Dupond.

Da jeg blev et år ældre skal man jo ønske sig noget. Det gør jeg gerne og det falder mig sjældent svært. Nope, jeg er ikke den ydmyge, der vrider hænder og intet ønsker sig andet en fred på jord. Jeg har altid en lang liste bede til jul og til fødselsdag.

Derfor ønskede jeg mig bla. – og fik – Kaptajn Haddocks ordbog, som er eder og forbandelser og intet andet. Pragtfulde ord som “bællemås” og “chokoladepsykopat” men også “gurglehoved” og “lallenakke” griner jeg af.

Sjov lille bog jeg fisker et par grin op af.

For et par år siden blev “Enhjørningens hemmelighed” lavet som film af Spielberg og en lang række gode skuespillere har lagt stemme til. Der er angivet, at der ville komme en toér (Rackham den Rødes Skat) men nu er der gået snart 10 år, så mon ikke den ikke kommer ?

Men det er lidt sjovt at forsøge at finde på sine egne kreative eder. En dag da jeg havde bogen i frisk erindring bruge jeg

Amatører og lusede socialdemokrater, hængerøve og grødhoveder, Daddelplukkere og søndagsbilister, Vakuumhjerner og landkrabber, Bagbordsindianere og skraldesække

I en “frisk” blanding af Haddock, Egon Olsen og Henrik Wessmann – de er bestemt ikke alle politiske korrekte men modtageren synes at det var sjovt – og det gjorde jeg også.

Leave a Reply