jeg forsøger at efterleve mine leveregler

Jeg er ikke den eneste, som har leveregler og jeg er sikkert heller ikke den eneste som har svært ved at leve efter dem altid

Nu skal leveregler ikke tages som 100% nagelfaste regler men mere som principper (som jo er til for at brydes), mere som guide lines du kan støtte dig til, mere som…. inspiration. De tre leveregler er

Travel light, don’t give a fuck og ryd op efter dig selv

Det er meget nemt at ønske sig ting, flere ting eller bare nye ting. Jeg kan nemt bilde mig selv ind at med et Finn Juhl bord eller et nyt objektiv, så bliver jeg nærmest lykkelig og så skal jeg heller ikke have mere. Men det er jo en illusion. Når jeg først har det, går der det ikke lang før lykken er fordampet og så er det nye ting, der vil gøre mig lykkelig.

Det er, tænker jeg, ret menneskelig og det giver mening for mig at forsøger at lægge en dæmper på det i erkendelse af jeg er maksimalist og ikke minimalist. Men det går ikke at være uhæmmet.
Nu er jeg ikke religiøs men jeg tænker alligevel på A, L og G i SALIGIA De Syv Dødssynder.

Når jeg tænker på hvormeget jeg har har søgt efter anerkendelse vil jeg ønske at jeg havde fundet “don´t give a fuck” tidligere. Det er først kommet til mig efter jeg selv har fået børn og oplevet at de helt sikket ikke altid skulle eller skal lytte til mig men leve deres liv på deres egen måde. Deres lykke betyder alt. Naturligvis skal livet leves i hensyn til andre – ingen er en ø – men hverken de, jeg eller dig skal have tilladelse fra nogen.

Jeg oplever mange ting forskudt efter jeg har fået sklerose. Eller måske ikke forskudt men det tager længere tid at processe indtryk, fordøje dem og lægge dem på plads.

Der foregår hele tiden et mentalt oprydningsarbejde i mig. For jeg vil gerne have ryddet op eller fx  være klar på mine relationer.

Med årene er jeg blevet god til det fysiske oprydningsarbejde ud fra bla. princippet “eye see- hand do” og jeg er er ikke emotionelt bundet til fysiske ting. Ej heller forhindre nostalgi mig i at skille mig af med ting.

Og det kommer fra en samler der har samlet på alt: sodavandsetiketter, ølbrikker, nøgleringe, smukke sten, postkort, frimærker, ølglas med logo, kaffedåser, espressokopper etc etc etc

Leave a Reply