Jeg har det stramt med DF

Du har måske set min tweets og lagt mærke til at jeg har det stramt med DF ?

Først lad mig sige at demokratiet har talt ! – og det skal man have respekt for. Ved folketingsvalget i 2015 fik DF 20,7 % af stemmerne. Det er ca hver femte og det kom ovenpå et kanon EU valg i 2014 hvor DF fik 26,6% af vælgerne.

Jeg er bare ikke enig med dem og der er nogle grundlæggende ting som jeg synes i bedste fald er uheldig og i værste fald direkte skadeligt.
Dansk Folkeparti er dygtige. Dygtige til at lodde en stemning og til at spille på den frygt vi har alle har. Frygt for forandring er helt grundlæggende for mennesker. De er også sindssygt gode tl at udtrykke sig klart og de har vel tre områder de “køre” på og som trækker opmærksomheden væk fra mange af de andre emner.

Ældre

Ældre er et hovedtema for Dansk Folkeparti. Og det er godt set da vi i Danmark bliver flere og flere ældre. I 2015 udgør befolkningen over 65 år 18.6% mod 15,3% i 2005 ifølge ældresagen – og det er måske også den gruppe, der har det sværest med forandringer og den nye globaliserede verden ?
Det er afgjort mange ældre som ikke har det nemt og hvor pengene er små. Men der er også rigtig mange som dels har et glimredende heldbred og er godt stillet økonomisk. Ældre generationen har haft alle muligheder for at have det godt økonomisk – og det er godt.

Det er mit indtryk at hvor man før i tiden sparede op til ens alderdom så man havde nået at leve af ønsker mange idag ikke at leve af de opsparede midler.
Mange danskere har idag så travlt på arbejdsmarkedet at der ofte ikke er overskud til at tage sig af ens ældre. Og derfor er det også nemt at slå på den dårlige samvittighed – “tænk, hvad din mor og far har gjordt for dig !” – og derfor skal området naturligvis have flere penge tilført.

I dag blokerer 68erne for idéudviklingen i staten, amterne og kommunerne og i de private virksomheder på samme måde, som deres forgængere i sin tid blokerede for idéudviklingen i slutningen af 70erne og begyndelsen af 80erne.
Kilde: fremforsk.dk

Men at satse på ældre er der ikke meget fremtid i. Noget af det som har gjort Danmark rigt er god uddannelse til alle. Og DF er indstillet på at bruge flere penge på sundhedsvæsenet og mere politi og så skære i uddanelserne. Der er ikke meget perspektiv i.

EU

DF er anti-EU. Eller ihvertfald skeptisk. Det er godt med skeptiske partier for alt er bestemt ikke godt i EU.

Men det er dødfarligt at begive sig ud af en vej der betyder MINDRE EU istedefor et BEDRE EU. Vi kan ikke gå tilbage til kolonihaverne og rødgrød med fløde (lavet på danske bær og plukket af danskere).
Man kan lide det eller lade være men vi lever i en globaliseret verden hvor den rå kapitalisme styrer.

Og vi har brug for et stærkt EU for at kunne matcher de andre stærke nationer og områder. Her tænker jeg fx på Kina og USA. 5.5 millioner dansker. Der er mere end 24 millioner i Shanghai alene….og nej, vi er ikke bedre eller smartere end kineserne.

Så det er helt latterligt at tro vi kan klare os selv – det er ikke bare latterligt. Det er farligt for os.

Men DF slår dygtigt på den EU skepsis der er (og på mange områder med rette) og den nationalistiske underdog syndrom vi har.
Merkel og Hollande argumenterede for mere EU – det tror jeg er rigtig. Mere EU og et bedre EU, tak, hvor alle ikke har fingere langt nede i kassen og hvor vi alle hypper vores egne kartofler. Vi har brug for en ny og klarere VISION for EU – vi ikke brug for 27 isolerede og snæversynede medlemslande.

Flygtninge og Indvandrere

Også her forstår DF at tale til vores frygt.
Selvfølgelig skal vi have styr på hvem og hvormange – derom kan vi ikke blive uenige. Men vi har brug for indvandring.

I 2014 forventes således et årligt negativt nettobidrag på: -19,8 mia. kr. fra danskerne.
Kilde: rockwoolfonden

Desværre er der mange som tror på DF når de igen og igen siger at flygtninge og indvandre bare skal sendes hjem igen. Og her er de også mægtig gode til at finde eksempler som forarger os alle. Som fx sagen om “Sigøjner-Bossen“.

Men sendes hjem hvordan ? Når folk kommer med tog fra fx Tyskland eller færge fra Polen hvad så ? Skal vi nægte den indrejse og sende den på toget/færgen tilbage igen ? Eller hvordan får man folk fra mellemøsten tilbage til fx Palæstina ? Det er ikke så nemt som DF gerne vil give udtryk af.

Ang. “sigøjner-bossen” er det nemt at bliver forarget over det udlændinge gør men opføre etniske danskere sig bedre ? De snyder måske bare større og mere elegant. Jeg tror ikke det er flygtninger eller 2. generationsdanskere (hader det udtryk! – de er dansker. Punktum) men smarte og grådige virksomheder og enkelt personer.

Leave a Reply