jeg har stadig ikke adgang til "De Vises Klub"

Nu er 50 år jo ikke adgangsbillet til “De Vises Klub” og det jeg har lært er jo heller ikke stor visdom

På et halvt århundrede (det lyder jo helt vildt ! ) lære man trods alt lidt og det har jeg også gjort. For den bedste måde at lære på er via erfaring ?
Det er nu noget af den lærdom jeg godt kunne have undværet for som al lærdom baseret på erfaring, så er noget af den erfaring dyrekøbt. Men det skal jo på INGEN måde tager lysten til at få nye erfaringer og nye oplevelser fra een.
Anyway….der er tre små sætninger, som jeg holder meget af. Ikke at jeg er ekspert og efterlever det 100% men det er gode rettesnore udover det helt basale, at man skal behandle andre som man gerne selv vil behandles..

Travel light, dont´t give a fuck og ryd op efter dig selv

Det lyder jo enkelt, right ?

Travel Light

Ting er ofte svære at efterlade. Når man først har villa på Strandvejen og to eksklusive biler i garagen er det svært det svært at sige “Hov, hvad laver jeg her?”, droppe prestigen, anderkendelsen og ens Ridder af Dannebrog orden og måske tage på den jordomsejling man inderst inde drømmer om og bosætte sig i en palmehytte i Polynesien. Måske ligger lykken i den palmehytten og ikke i villaen i Rungsted med direkte adgang til Øresund og privat strand ?
Hvem har ikke selv tænkt eller hørt andre sige “jeg ønsker mig virkelig den roadtrip til USA men jeg har ikke råd” samtidig med at man har villa, vovse og Volvo og tre Kähler vaser ?
Det er også værd at tænke på at man ikke kan tage det med sig ultimativt.

Don´t give a fuck !

Selvfølgelig kan du kære dig om dine nære. Selvfølgelig skal du involverer dig i samfundet og debatten.

Ligeglad er sgu den værste tilstand at være i ! Det må du ikke være. Aldrig.

Men du skal også kunne sige “I don´t give a fuck” til om du lever op til andres forventninger og småting. Det er lidt sørgeligt at kunne hidse sig vildt op over at TV signalet er røget i 15 minutter, at kaffen er lidt for kold og at køen i Netto er på mere end tre mennesker.

Og med hensyn til andre menneskers forventninger: Fuck dem !

ryd op efter dig selv

I det forrige århundrede hvor jeg tilbragte min barndom skulle jeg rydde op efter mig selv. Leget med racebanen ? Så pakker du den lige ned inden du går i seng ! Træt ? Sorry, sonny boy.

Den var dengang og nu tænker jeg mere frem end tilbage. Der er kortere tid tilbage til at jeg skal pakke racebanen sammen og forlade venteværelset og derfor skal jeg tænke på at rydde op. For de efterladtes skyld og for min egen ro.

Jeg vil ikke efter lade hængepartier. Skifteretten skal ikke overrendes af kreditorer som vil have penge fra boet, ingen ukendte søskende til mine kendte børn skal pludselig dukke op ved bisættelsen, ikke tre tons gamle aviser på loftet som skal smides ud, ingen store samlinger som min børn skal kæmpe med at få solgt og ingen….

Det giver jo også ro man ikke har gamle historie, hænge partier og ragelse omkring ørene.

Leave a Reply