jeg er mega glad for at vi ikke har en MS uge

Den årlige kampagne Knæk Cancer er slut og jeg er træt..

Hvert efterår starter Kræftens Bekæmpelse deres stor “Knæk Cancer” kampagne (ikke “Støt brysterne”-kampagnen – den er tidlige på året) ivrigt bakket op af bla. TV2 med gæster i GoMorgen Danmark, SMS indsamling og et STORT TV-show.

Bare et par dage inde i den uge bliver jeg møg træt af at høre om kæft; menesker der har kæmpet med kræft – nogle tabt, andre vundet, bøger om kræft og hvordan man overlever, historier “Jeg mistede min mor til kræften”

Jeg er med på at forskning i mange sygdomme er en sag for ikke bare medicinal firmaer, der kan tjene gode penge, men også for frivillige organisationer og patientforeninger. Der laves mere der end “bare” forskning. Kræftens Bekæmpelse er en success – altså jeg ved ikke hvor meget kræft de har udryddetet og personligt tror jeg slet ikke det kan lade sig gøre at “knække cancer”. Sådan udrydde det som man kan med mæslinger (hvis altså bare forældre lader deres børn vaccinerer). Men en succes derhen at de er afgjort mega dygtige til at samle penge ind og gøre opmærksom på deres gode formål.

En patientforening laver andre ting ind at samle penge ind til forskning så man kan ikke vurdere det på udryddelse at sygdommen alene – selvom de har haft mange år til det og milliarder er brugt.

Anyway…så er jeg også med i en patientforening: Scleroseforeningen , som også samler penge ind til forskning og er også, desværre, en stor men heldigvis velfungerende patientforening.

Så jeg føler slet ikke at jeg går glip af noget eller “hvad med sklerose?” etc. Slet ikke. Men jeg kan godt forstår, hvis andre med en alvorlige sygdom tænker det. Kræft “løber” med en masse opmærksom og penge.

Jeg er glad for, at vi ikke har en MS uge. Jeg tror slet ikke jeg kunne holde ud at blive præsenteret for min egen sygdom hver gang jeg åbnede en avis eller fjernsynet. Jeg mærker den hverdag og det er alt alt rigeligt.

“jamen, kunne det ikke være dejligt med flere penge til forskning i sklerose ?” Jo, jo da.

Men man skal altså også have nogle lovende projekter OG nogle forskere, der har lyst til at forske i det OG nogle medicinalvirksomheder, der finder det økonomisk interessant.

Leave a Reply