Jeg og Hamlet – et umage match

I slutningen 1970′er kørte BBC serien “Jeg, Claudius “med Derek Jacobi henover de danske tv skærme. Dvs kun på DR…

Foto. Hamletscenen.dk

Min mor og far var meget begejstrede, så da Hamlet blev opført på Kronborg (på engelsk, naturligvis) med netop Derek Jacobi i hovedrollen skulle vi naturligvis se det.
Jeg blev ikke spurgt, var kun 12 år og havde begrænsede engelskkundskaber. Var jeg blevet spurgt havde jeg sikkert sagt pænt nej tak. Det havde jeg helt sikkert også gjort da vi var i Tivolis koncertsal og høre Wiener musik af Johan Strauss (både den yngre og ældre), hvis jeg var blevet spurgt…..

Som far har tanken om, hvad man skulle tage sine børn med ind og ud at se af kulturelle ting også været der. Dilemmaet har for mig været at spurgte jeg ville jeg helt sikkert få et nej og på den anden side tænkte jeg, at det ville være sundt for dem.

Det er ligesom en bankbog, Du sætter ind, ganske små beløb men med årene og renters rente kan det blive betragteligt.

Jeg tror min bank krakkede for mange år siden og helt så kulturel som min forældre var med mig, har jeg dog aldrig været med mine børn; hvilket de sikkert er glade for,

Du tænker måske at min forældre var akademikere eller på anden måde veluddannede. Min mor gik bare 7 år i skole og havde ingen uddannelse og for min far blev det til 9 år i skolen. De ville bare gerne opdrage på mig, give mig udsyn og indsigt – og sætte i banken.

PS: Hamlet er IKKE noget for en 12 årig…

Leave a Reply