jeg skal på universitetet

Yes, på universitetet med kun  10 års skolegang: altså folkeuniversitetet

Inden du tænker at nu er verden da gået af lave og at der skal strammes op på adgangskravene siden man lader åbenlyse analfabeter ind så lad mig præciserer: jeg skal, igen i år, på Folkeuniversitetet.

“Folkeuniversitetet er en del af folkeoplysningsloven, og Folkeuniversitetet har et tæt samarbejde med universiteterne og landets forskere om at gøre forskningens teorier, metoder og resultater tilgængelige for et bredt publikum.”
Kilde:  Folkeuniversitetet

I efteråret 2016 deltog jeg i en forlæsningsrække om verden store arkitekter og stiftede nærmere bekendtskab med Frank Gehry (Guggenheim i Bilbao), Ludwig Mies van der Rohe (som jeg er meget begjestret for) og Zaha Hadid (som har tegnet et bygning for Ordrupgaard). Det gav mig stor glæde og lyst til mere.
Defor skal jeg i efter 2017 afsted på hele to hold. Først en forlæsningsrække om “Fotografiets mange ansigter”, som jeg er meget spændt på ! Det handler ikke om teknik men om historie og betydning. Spændende !
Og så en forelæsningsrække om store danske designere som fx Finn Juhl, Arne Jakobsen, Børge Mogensen etc etc. Det glæder jeg mig også meget til. Danmark har en fantasktisk design arv, som heldigvis bliver ført videre i dag med nye dygtige arkitekter og designere. (fx Bjarke Ingels).
Og så lige en hyldest til Folkeoplysningsloven som kom i 1990:

“Formålet med Folkeoplysningsloven er, at styrke den enkeltes evne og lyst til at tage ansvar for sit eget liv samt lysten til at deltage aktivt i samfundets liv”
kilde: wikipedia.dk

Måske ofte udskældt, måske ofte udnyttet groft MEN også en helt fantastisk ting, der gøre Danmark til et bedre sted at leve. Det tror jeg også at de 65.000 deltagere i 2015 synes…

Leave a Reply