jeg skal passe på mit blodtryk

Inden jeg får min medicin på Rigshospitalet starter man med at tage mit blodtryk som reference…

Som regel er mit blodtryk højt, når jeg får det målt i forbindelse med, at jeg skal have min sclerosemedicin, Tysabri. Det kan skyldes, at jeg ofte netop er stået af cyklen eller “hvide kirtler”-syndromet så derfor reagerer jeg sjældent på det. Altså tænker “hov, det må min læge lige se nærmere på”.

Men sidst jeg var der, havde jeg et blodtryk på 153/99 – og det var 3. måling. De to foregående var meget højere og jeg tænkte at det kunne umuligt være rigtigt, så jeg tog det tre gange.

Det syntes jeg alligvel var højt og det syntes min egen læge, at vi skulle se på. Det gør vi så og jeg har fået et blodtryksapparat med hjem. Måling i eget hjem er ca 125/85 med en puls omkring 60. Det tænker jeg er ok.

Jeg har tænkt over siden hvorfor min blodtryk var så højt og er sikker på at det skyldtes at jeg er møghamrende utilfreds med Sclerose klinikken på Rigshospitalet. Jeg har intet hørt fra dem angående min henvendelse på behandlingen i almindelighed og hvilken retninglinier, de følger. Det har jeg skrevet om her.

Ved behandlingen den 15. maj sætte jeg X i “nej” ved spørgsmålet om jeg føler mig “godt tilpas på denne behandling”. Jeg havde nok forventet at sygeplejeken ville reagere på det men der skete ingenting.

Til hendes ros checkede hun hvornår jeg sidst havde været til læge: “Jeg kan se du sidste var til læge i februar måned…..2018” – og hun tog aktion på det og skaffede en tid til dagen efter kl 13:00.

Den valgte jeg så at sige nej tak til da det var med en læge uden navn. Jeg synes, det er spild af alles tid at jeg skal til en læge som ikke har læst min journal og som ved mindre om MS end jeg gør. Jeg har spørgsmål til behandlingen og nye medier etc og så nytter det ikke med en reserve vikar.

Som sagt har jeg intet hørt fra dem angående mine henvendelse. Det pisser mig voldsomt af men jeg har besluttet ikke at forfølge det. Det ville jeg gøre under normale omstændigheder. Men når det får mit blodtryk på på den måde duer det ikke. En ting var målingen den dag men jeg har haft hovedpine, hvilket jeg ellers kun har meget sjældent, og været i dårligt humør. Jeg har meget svært ved at slippe det igen og derfor konkludere jeg at det er bedst for mig at lade det ligge.

Men jeg tager til Roskilde en af de nærmeste dage for at se deres scleroseklinik og tale med dem. Så vil jeg træffe beslutning om at “løsne sognebånd” og benytter mig af frit valg til at vælge hospital..


PS
Jeg har nu alligevel skrevet til Rigshospitalet igen for at få svar

Leave a Reply