Jeg tænker på Tommy Zau

Fra tid til anden kommer man til at tænke på, måske mindes og reflekterer lidt.

Jeg var i den samme internationale virksomhed i næsten 25 år og har derfor naturligt mødt mange mennesker fra hele verden.

Som alle andre har jeg mødt sympatiske og mindre sympatiske mennesker og jeg havde det sådan, at jeg ikke ville blande mit arbejdsliv sammen med mit privatliv. For mig var det vigitig at skille de to ting ad. Måske også fordi jeg til min jobsamtale i 1986 gav udtryk for at jeg skulle være selvstændig (jeg var ung) og hele min tilgang til jobbet var, at det var midlertidigt…

Lidt efter, at jeg stoppede modtog jeg en kedelig meddelse fra en tysk kollega. Vores kollega Tommy Zau jr. var blevet dræbt i et bil uheld.

Den historie kan du læse i South China Morning Post fra 24. december 2010

Tommy var en usædvanlig mand. Født rig med uddannelse i USA, ejendomme i USA, vingård i Sydamerika, medlem af ALLE de vigtige klubber i Hong Kong (fx galopbanen og sejlklubben), bosiddende i samme ejendom (dog en etage over) den øverste politiske leder af Hong Kong – jeg tror du har forstået det….

Men du kunne ikke mærke det på ham. Han var en meget venlig og sympatisk mand med god humor.

Han og jeg kom godt ud af det sammen. Vi havde nogle fælles interesse og så tror jeg godt han kunne lide min lidt rebelske facon. Var jeg ikke enig i tingene sagde jeg det. På en pæn måde, mener jeg selv, men i store virksomheder er det langfra alle som tør sige hvad de mener. Sådan er det måske også i mindre virksomheder ?

Da jeg blev syg tog Tommy kontakt til mig og tilbød at jeg kunne komme til Hong Kong, da han kendte nogle dygtige læger…

Det var et enestående træk fra Tommy som jeg altid vil huske på.

Æret være Tommy Zau Chuen-wai minde.


Den 27. januar 2020 så jeg dette på LinkedIn:

Dette fik mig til at tænke på Tommy igen og på vigtigheden af at få ryddet op….