Jeg vil være som Peter Pan

Jeg vil være som Peter Pan – kunne flyve og bo på Ønskeøen

Fortrængningen er en af menneskets største gaver og det er muligvis derfor barndommen står sorgløs i erindringen. En sorgløs barndom, bevares med sine bump, er fedt at kunne tænke tilbage på når voksenlivets ansvarlighed, bekymringer og nederlag tynger. Dér er det lækkert at tænke på barndommen. 

I filmen “Hook” eller “Klo” på dansk har nu voksne Peter (Pan) mistet sin uskyldighed og barnets glæde. Voksenlivets alvorlighed og ansvarlighed har triumferet og slettet det umiddelbare. Det er foruroligende let at miste barnet i karrieren, rudekuverterne og Facebook.

Paradoksalt er det i kampen med Klo at Peter finder det vigtige i livet og glæden ved livet.

Sclerosen har gjort det nødvendigt at prioritere det vigtige og det som giver energi. MS er min Klo? Dèt jeg skal kæmpe med for at genfinde barnet, det vigtige og glæden?

Erkendt, at jeg også har mistet noget af barnet og nok for meget. Voksenlivets mange udfordringer, sorger og sygdom fungerer om ikke ligefrem lyseslukker så som skæppe.

Det er også foruroligende at sygdom skal virke som destillator af livet men ofte finder jeg først værdien, når jeg har mistet.

Leave a Reply