Juhuu – jeg skal ikke skovle sne mere

Som så mange andre har jeg det ambivalent med vinteren

det kan se fantastisk ud i skoven, på bakkerne, på sletterne men i byerne hvor det kort tid efter det er faldet bliver sort og sjappet er jeg ikke helt vild med.
Men det er flere ting som ophæver og sletter ubehaget og det ubekvemme:
1: Jeg skal ikke længere skovle sne !
Af en eller anden grund har de huse jeg har boet i altid været på en hjørnegrund med 100-vis af kilometer fortov og vej der skulle snerydes.
Og da jeg er en lillebitte smule pligtopfyldende har jeg altid foretaget snerydning efter reglerne. Det betyder, at der var ryddet fra kl 07:00 og jeg var heller ikke bleg for at hjælpe naboen, som jeg vidste havde svært ved det.
Synes jeg det var sjovt ? Fandeme nej, men jeg gjorde det – og nu skal jeg ikke – juhuuu – skovler sne mere !
Nu bor jeg i en etage ejendom i enklaven og der har vi en vicevært, der kan al det der.

2: Ungerne elsker sne, at kælke og det som hører med
Jeg bor meget tæt på en park med en bakke – to sekunder efter der er faldet sne er børn og vokse ude for at bygge snemænd, have sneboldkamp og kælke. Og det er så fedt at se den glæde både i unge og gamle.
Også selvom jeg ikke selv kan være med. Så nyder jeg bare de hvinende skrig af fryd.

Min trofaste følgesvend MS (sclerose) er nu ikke særlig begejstret for hverken sne eller kulde. Glatte overflader udfordre min balance og kulden stivner mine muskler ret hurtigt. Men sådan er det.
Hvad angår fotografi kunne jeg virkelig godt tænke mig at komme til Alperne, Dolomitteren eller tilsvarende for at fotograferer. Sneklædte bjergtoppe trækker…

Leave a Reply