jeg glæder mig til julen 2016

Julen er på vej og 2017 venter fremme

Om ikke længe er det jul igen. En tid jeg glæder mig til og over.

Hvis man kan undgår at få stress over al den trængsel og alarm – og det kan vi godt – er julen og julemåneden en fantastisk tid. Inde hygges der med adventkrans, julebagning, konfekt og og adventsgaver. Specielt det sidste glæder mine voksne børn sig meget til hvert år. Hos os er der ikke kalendergaver men adventsgaver.

Man mødes med familie og venner med god mad og drikke enten til julefrokoster eller hyggelige sammenkomster med æbleskiver og gløgg. Desværre skriver jeg ikke mere julekort; noget som jeg synes er en god tradition men de sidste par år er der ikke blevet til noget og det gør det heller ikke i år.
I den del år tog vi en tur til Hamborg for at få et skud jul intravenøst – forstået derhen at der tager de julen meget alvorligt, alle butikker er pyntet op og julelysene spreder god stemning. Det er de nogle steder blevet bedre til i København men jeg svaner nu alligevel turen til Hamborg. Men nu passer det ikke sammen med de forskelliges job og skole. Jeg tror ikke jeg vil bliver tilgivet lige med det samme hvis min hustru og jeg tog derned uden børnene (voksne…)

Vi er ikke en stor familie hvilket har sine gode og sine uheldige sider.

Den gode side er at der ikke er en masse palaver over hvem der nu skal holde juleaften og hver der skal holde julefrokost ligesom der ikker en masse polimik om hvor den skal holdes. Noget som jeg forstår forstyrre julefreden i mange familier.

Den uheldige side er at drømmen om den store julefest med 25 børn og 20 voksne, der danser omkring et juletræ ikke kommer til at ske. Jeg har ikke den drøm men mine børn havde den som små. Eller var det bare ideen og flere gaver ?
Desværre er jule også tid for en masse elendig julemusik Jeg får det næsten dårlig at Søren Banjomus og på loftet sidder nisse…
Det værste er næsten at man også selv bliver tvunget til at synge med på ting som “Et barn er født i Bethlehem”.
Yello synes jeg har lavet en fed version af “Jingle Bells”

I forbindelse med julen plejer jeg også at få tid til at fotografere lidt og der håber jeg også sker i år.
“]Julen falder lidt dumt i år – der er ikke mange fridage i den og bare en uge senere skal vi hilse på 2017. I år har vi ikke en hund vi skal tage hensyn til men jeg tror nu alligevel ikke det bliver til fest og sjove hatte….

Leave a Reply