Juletræet venter på sin pynt…og det gør julebordet også !

Hverken mine forældre eller andre i min familie havde, eller har, en kreativ åre (heller ikke jeg) og da slet ikke når det kommer til pynte et bord.

Havde du nævnt borddækning og bordpynt til mig for 20 år siden havde jeg sikket rystet lidt på hovedet – det var ikke noget jeg gik op i overhovedet. Men jeg har altid godt kunne lidt veldækket og pyntet bord. Forventningen til det man skal spise stiger og det er en fryd for øjet. Min afdøde svigermor, der kom fra fattige kår, satte pris på et pyntet bord og hun gjorde det også: pyntede bordet i sæsonens farver.
Jeg aner intet om, hvordan man pynter et bord (går ud fra at der er “regler” ?) Det er en ting som jeg godt vil blive bedre til dog. Indtil videre rækker det ønske til at opsøge inspiration…

I Royal Copenhagen Flag Ship Store på Amagertorv laver de hvert år en udstilling med juleborde.
Selvom du er ikke er interesseret i borddækning, Flora Danica, Mussel malet i mega kan jeg kun sige, at det er en god oplevede at tage derind her til jul.
Det er et meget smuk bygning og det er smukt indrettet hvor man stadig har beholdt fornemmelse af palæ.
Julebordene er en tradition siden 1963 og det er med skiftende temaer og borddækkere/designere.
Det er designere fra andre fag end lige porcelæn/glas. Det er af høj klasse med stor æstetik.
Som barm opfattede jeg Royal Copenhagen som meget gammeldags !
Det geniale i Flora Danica forstod jeg slet ikke (måske også for meget at forlange af en knægt på 10-år) og Mussel malet; nope, i min familien havde man det noget ringere Bing & Grøndahl.
Royal Copenhagen er dog blevet meget mere moderne og fremstår slet ikke støvet. Historien om firmaet er også ganske spændende: https://da.wikipedia.org/wiki/Royal_Copenhagen
 
 
 

Top billedet er fra Royal Copenhagen´s Instagram: https://www.instagram.com/royalcopenhagen/

 

Leave a Reply