International kampdag. Har vi brug for det ?

Vi har en række internationale kampdage. Fx 1. maj, som er arbejdernes kampdag og den 8. marts, der er kvindernes.

Jeg kan bedre lide det engelske “Awareness Day” for jeg synes at “kampdag” lyder gammeldags og kommunitisk.
Jeg vil gene indrømme at jeg flere gange i relation til 1. maj og den 8. marts har tænkt det var da helt overflødigt. Men det er det bestemt ikke.

Omkring kvindernes dag er der helt sikkert ikke ligestilling og bare det helt elementærer som ligeløn halter det stadig med. Der er jo helt på månen at det ikke er på plads i 2015. Bevares, jeg synes også at der er punkter hvor mænd bliver diskrimineret og lider under foredomme og bliver i visse kredse beskrevet som hulemænd, uden følelser og tanker (udover på sex).

Men det skal ikke tage fokus fra at kvinder stadig oplever diskrimination. Og helt galt er det andre steder i verden. Fx i Indien

Det er komplet ubegribeligt, det som forgår !

Tænkt at jeg fra en advokat, hvor man alt andet forestiller sig at man har at gøre med en forholdvis intelligent og veluddannet mand skal høre det slags ultra nonsens som at det er kvinderne egens skyld. Det er jo helt ubegribeligt.

For at slå det helt fast: det kan aldrig  – ALDRIG – være en kvindes egen skyld at hun er blevet voldtaget.

Jeg må med skam sige at jeg har hørt “det var vel heller ikke klogt af hendes at gå så udfordrende klædt” fra mænd – og kvinder – i Danmark.

Omkring 1. maj har jeg i mange år været træt af venstrefløjsretorik og røde faner. Men det skal IKKE tage opmærksomheden fra, at der stadig er noget at kæmpe for og der skal kæmpes bare for at holde stand. Og det handler ikke kun om de fattige i Bangladesh (og andre steder), som bliver udnyttet groft, men også hvordan arbejdere bliver behandlet her i velordnede og pæne Danmark.

Hvis du er i tvivl om hvad jeg mener synes jeg du skal checke baggrunden for konflikten i Ryan Air, konflikten i Norwegian, konflikten i SAS for slet ikke at nævne de mange sager om snyd, bedrag og social dumpning i forbindelse med Metro byggeriet.

PS: Husk lige den 27. maj hvor det er World MS Day 2015

Leave a Reply