I kørestol med sclerose – og hvad så ?

For ikke længe siden havde jeg den store glæde at holde et foredrag om min sclerose bog – “Passion” – for lokal afdelingen i Næstved/Vordingborg. Kort tid efter modtog jeg en bog fra formanden med titlen: “Kørestol – og hvad så ?”

Det var en virkelig god oplevelse jeg havde i Næstved. Formanden for lokalforeningen, Viggo Thomsen, mødte jeg jeg for nogle år siden på Montebello og heldigvis vil han gerne være med i min bog og heldigvis, for mig, iniviterede han mig til at komme til Næstved for at fortælle min historie.
Kilde: presseforbundet
Selvom jeg også bor på Frederiksberg kender jeg ikke forfatteren, Jens Normand (som altså også bor på Frederiksberg) – men hvorfor skulle jeg også det ? Fordi man tilfældigvis har den samme sygdom behøver man jo ikke kende hinanden…

Der er ca 14.000 mennesker, som har sclerose i Danmark men mange kender hinanden. Fra hospitaler og klinikker, fra fysioteapeuten, fra scleroseforeningen eller fra….alle de sædvanlig steder, hvor man møder andre mennesker…..

Jeg er ikke flittig gæst i Scleroseforeningen men jeg forstår så udemærket hvorfor mange er og synes også selv, at det nogle gange er befriende at være sammen med andre til hvem man ikke behøver forklare så meget, ikke tale sygdom (jeg er kun glad når andre spørge hvordan jeg har det !).

Bogen som Jens Normand har skrevet, er proppet med positiv livsanskuelse og mange sjove “one liners”. Fx

“Shit Happen, but life continues”

som Jens skriver i forbindelse med en episode med ufrivillig afføring….undskyld udtrykket; men det er sgu virkelig en røvtur han har haft !
Der er mange måde at håndterer sin sclerose på. Både rent praktisk men også mentalt.

Min fysiske handicap er, i forhold Jens, nærmest ikke eksistrende mens det mentalt stadig fylder. Nogle gange tænker jeg “kan jeg dog ikke bare komme ud af denne tørretumbler?!” – for, uden at have være i en tørretumbler, føler jeg til tider at jeg bliver rystet rigtigt godt rundt.

Du kan læse meget mere om bogen hos Presseforbundet  – jeg synes godt om bogen. Den er letlæselig og formidler en postiv livsanskuelse på en måde der ikke virker påtaget eller er kvalmefremkaldende…

Leave a Reply