jeg holder mig til "singletasking" og tage een ting af gangen

“Multitasking” er det der forventes – men det kan jeg ikke levere

Mange steder forventes det og kræves at du kan multitaske, holde mange bolde i luften, bevare roen og overblikket. Det er et plus ord, som giver dig en masse thumbs up og anerkendelse. Hvis du ikke kan bliver du nærmest betragtet som lettere debil.

Menneskelig Multitasking er den tilsyneladende den ydelse at gøre flere ting på én gang. Begrebet kommer af computer multitasking. En almindelig tanke er at man kan nå mere på kortere tid ved at multitaske, dog viser meget forskning at det kan resultere i spildt tid og flere fejl på grund af utilstrækkelig opmærksomhed.
Kilde: wikipedia

Min MS har primært ramt kognitivt og det er mega frustrerende af flere årsager.
Kognitivt ?! Øhh…forklaring her:

Kognition er den videnskabelige term for “tankeproces”. Kognitions brug varierer i forskellige retninger i henhold til de forskellige discipliner: Fx, indenfor psykologi og kognitionsvidenskab refererer kognition til en informationsprocesseringsvinkel af et individs psykologiske funktioner. Andre betydningsfortolkninger henviser til udviklingen af begreber. Spørgsmålet om, hvad kognition er, hører også under filosofien og kognitionspsykologien.
Kognition er i Oxford dictionary defineret som: “den mentale handling eller proces at erhverve viden og forståelse gennem tænkning, erfaring og sanserne.”
Kilde: wikipedia

Det er usynlig for andre og jeg føler mig ofte dum, når jeg fx beder folk om at forklare det endnu engang, når jeg ikke kan overskue det som for alle andre virker indlysende og logisk. Og følelsen af at være dum er slet ikke rar. Det er en meget kortvarig følelse, som på et splitsekund bliver afløst af vrede. Vrede på sygdommen primært men det sker også at jeg bliver vred på den anden person: “du må det vide…”, “kan du ikke se…”. Men nej; de kan ikke vide, ikke se.
Men jeg kan “prale” med at jeg er kognitivt ramt…jeg har papir på det….
Den begrænsede koncentrationevne viser sig på en lang områder. Min hjerne går ofte på “walk about”. Dvs at mit fokus på tingen, emnet i en samtale svigter. Eller man kan sige min evne til association er stærk udviklet. Men det er sgu irriterende ! Også for andre når jeg pludselig skifter spor i en samtale. Eller bryder ind…
Jeg har i en periode gået til Taoistiske Tai Chi og det virker ubegribeligt,  at de langsomme afmålte bevægelse kan trætte så meget ! Men min hjerne køre på højtryk. Hænder og fødder skal koordineres i det sæt, som består af 108 bevægelser. Ofte er jeg nødt til at melde “information overflow” når der skal arbejdes med en bevægelse og jeg kan fortsat ikke lave et sæt uden at have nogle at kigge efter.
Men sådan er det, Cést la vie, Cést la guerre – og så tager jeg en ting af gangen….:-)

Leave a Reply