Selvom jeg har sclerose vil jeg ikke være i kontrol

Jeg er ikke et kontrol menneske, tror ikke jeg bliver det og vil heller ikke, selv med sclerose, være det

I nogle sammenhænge er det godt at have kontrol, det skal man have men sådan helt generelt så: Nej tak !
Som nordisk IT chef var jeg nødt til at have styr på det og være i kontrol. Dels over pengene, projekterne og mig selv. I en international virksomhed som Philips duer det ikke at skeje ud og ikke have styr på det. Der er en helvedes bunke kontroller (bureakrati?) der skal sikre, at der er kontrol over det.
Nogle mennesker er meget dygtige til at planlægge deres liv, planlægge deres karriere og fx har meget styr på hvilke billeder, der vises af dem på de sociale medier etc. Det er rigtigt godt – bare ikke for mig.
Er det noget jeg har lært af min MS så er det at livet er uforudsigeligt. Det kunne jeg også have lært hvis jeg havde læst Heraklit lidt mere og lidt nøjere…
“Man kan ikke bade to gange i den samme flod” – Det vand, man stiger op af, flyder videre, så næste gang bader man i noget andet vand – kilde: wikipedia
 
Den ene dag kan jeg gøre X – den den næste bliver det kun til Y. Den uforudsigelighed bliver med MS lidt mere nærværende og jeg kan sige, at det er møg hamrende ubehageligt, når man mister evnen til at tale med et attak…
Planlægning med sklerose er bare en usikker disciplin. Man planlægger, man vil gerne men må melde fra på dagen. Sådan er det bare.
Men jeg har aldrig gået rundt med snotten i et kort. Hverken metaforisk eller når jeg har besøgt steder og byer. Jeg vil gerne fare vild. ! Måske fordi jeg har så meget efficacy at jeg er sikker på jeg nok skal finde tilbage igen…:-)
Nogle af de beste oplevelser jeg har haft på rejser fx er de uplanlagte. Der hvor vi er kørt forkert, der hvor vi er gået til højre når vi skulle være gået til venstre eller der er opstået noget uforudset.
Eksempel:
Vi havde med Antonio fra Ventimiglia aftalt en tur i bjergene. På vej ud af byen knækker et hjulophæng på bilen. Turen aflyst.
Derfor tog vi på en restaurant tæt på banegården, som blev drevet af to søstre. Der fik jeg for først gang i min liv Tiramisu, spaghetti vongele og en himmelsk kanin ragout. Den aften husker jeg stadig – den står klart for mig.
Og så kan jeg nævne en masse gode oplevelse som er opstået pga uheld eller en tilfældighed. Måske havde turen i bjergene også været god. Det kan jeg ikke vide. Men jeg er meget tilfreds med den aften vi fik…
Men skal dog huske på at der er forskel på at være modig og dumstristig ! Det nytter ikke noget at svømme 1 km ud hvis man ikke kan svømme tilbage… så drukner man bare…det er ikke modigt, det er dumt.

Leave a Reply