kunne vi ikke gøre det lidt bedre ?

“kunne vi ikke gøre det lidt bedre ?” Nogenlunde sådan sagde Poul Nyrup Rasmussen helt tilbage i 1998/99 i sin nytårstale.

Nu handlede det om arbejdsmarkedet og om at skabe nogle rammer for fx enlige mødre….

Men kunne det ikke handle om dig ? Om mig ? Om os alle sammen ?

Ofte føler man måske at det er chefen som skal gøre noget, at det er vuggestuen, skolen, ministeriet, politikkerne eller…… Men i bund og grund er det vel dig og mig ?

“Jeg skulle gå så grueligt meget igennem, før jeg fandt ud af at springe over, hvor gærdet er lavest.
Citat: Simon Spies

Det handler ikke om at springe over hvor gærdet er lavest, men om at gøre det man gør bedst muligt. Ikke sværest muligt. Men bedst muligt. At anstrenge sig. At gøre sit bedste. Gerne ville gå de ekstra skridt for at få et endnu bedre resultat – eller for en andet menneske.

Jeg er også far til to (dejlige) børn. Det eneste vi i relation til deres skole beder om er, at de gør deres bedste. Rækker det så til et 4 tal eller et 2 – så er det fint. Men de skal have gjort deres bedste.

Det forlanger jeg også af mig selv og jeg bliver sindsygt irriteret hvis jeg efterfølgende kan se at jeg ikke fik gjort mit bedste. Hvis jeg glemte noget jeg burde have tænkt på. Eller bare ikke fik gjort mig umage.

Det med at skyde skylden på andet og andre holder ikke. Jeg er ansvarlig for det jeg laver. Du er ansvarlig for det du laver.

Jeg holder meget af det japanske begreb “Kaizen”. Det handler om små løbende forbedringer, ikke store revolutioner, men konstante små forbedringer.
Det er ofte den måde man kommer længst.

Leave a Reply