Nyt input med kunst på Ordrupgaard

Endelig efter flere års tilløb kom jeg til Ordrupgaard i Charlottenlund

Det er ikke altid jeg rider samme dag jeg sadler. Faktisk får jeg heller ikke altid sadlet…..men efter flere års tilløb kom jeg afsted til Ordrupgaard.

Det som gav mig det endelige spark bagi  var ønsket om at se Zaha Hadids tilbygning fra 2005. Jeg skulle nok have skrevet Dame Zaha Hadid…anyway, så er hun en kendt arkitekt og der findes mig bekendt ikke andre bygninger fra hendes hånd i Danmark. Du kan lære mere om Hadid på wikipedia.dk.

Men jeg tror også har min nylig interesse for arkitekten Finn Juhl lokkede. Jeg kendte naturligvis til navnet og nogle af hans møbler men det var nu en noget andet ting han tegnede som for ganske nylig fik hans navn rykket fra min kælder til top of mind..det var hans Essense serie af porcelæn som jeg snublede over i Illums Bolighus. Jeg skal ikke have det for jeg synes at 349,00 kr for en kop – også selv om den er smuk –  er ALT for dyrt ! Det er jo helt latterligt.
Så to fluer med et smæk: Zara Hadid og Finn Juhl hus + erfaringen fortæller mig, at der ofte gemmer sig gode oplevelser, som jeg bare ikke har hørt om…

Og lad mig sige med det samme: en virkelig god oplevelse !

Min faster boede i Klampenborg og jeg har ikke talt på hvor ofte jeg er kørt af Vilvordevej og set skiltet. Men jeg anede ikke at det var så stor og grunden så stor !
Kunstparken med forskellinge kunstværker er utrolig dejlig. Jeg var mere end glad for et værk af Simon Starling, hvilket måske skyldes min interessse for Japan, som netop i år 2017 fylder en del. (se fx “The Water” med Sambuichi i Cisternerne). I min have (som jeg ikke har mere) havde vi japansk have med flere basiner, sten og en kinesisk vandgran, som var meget smuk. Og parken på Ordrupgaard har også meget smukke træer og er i det hele taget smuk.

Men udover parken og Finn Juhls hus blev det også til at besøg i hovedbygningen. Og hvilket besøg: Hammershøi var for mig helt glædeligt overraskende var at Ordrupgaard havde mange værker af Renoir, Manet, Pissaro, Delacroix etc i den franske samling–  det var vildt ! Det kunne jeg have fundet ud af på forhånd ved et minimum af research men så var jeg gået glip af overraskelsen…:-)

Det er svært at “dække” det hele men kan sige: det er mere end et besøg værd og helt klart entreen værd. Så afsted med dig !
GemGem

  • Ordruogaard
5

Leave a Reply