Lad os Lukke Øjnene – NOT !

Min 16-årige datter skal til sommer til Kenya med Mellemfolkeligt Samvirke – på eget initiativ, alene og for egne penge.

En dag kom min datter og fortalte om en tur til Kenya med Mellemfolkeligt Samvirke og spurgte om hun måtte det ?
Svaret var naturligvis ja og vi tog sammen til et info møde.
De skal bo i en Camp uden på landet, der er elever fra hele verden og på stedet er der en pigeskole for lokale børn. Turen byder på besøgt på giraf hospital og en masse møder med de lokale. Der vil også være en snak om forskellige forhold som rig/fattig og politik.
Rig/fattig handler i den grad om politik !
Et par af hendes klassekamerater var med til info mødet.
Den ene meldte hurtigt fra da de skal bo primitivt – man kan ikke være sikker på at der er varmt vand hver gang man drejer på hanen, der er fællebade (dreng/pige separat), intet tv etc etc. Det magtede hun ikke…..turen er på 14 dage.
Den anden, som også havde sine ene forældre med, meddelte at datteren ikke måtte deltage fordi der jo også var nogle politiske diskussioner. What !
De har hele skole året haft politiske diskussioner i skolen. De fleste siger, at de gerne vil have selvstændige børn med egne meninger…men vil de nu det ?
Jeg er stolt over at Astrid igen tager udenlands uden at kende en eneste. Denne gang er der ingen “guide” med på turen så gruppen på ca 8-10 skal selv flyve til Kenya med flyskift i lufthavne etc – de bliver dog hentet i Nairobi og kørt ud til campen.
Hun får en stor oplevelse og bliver rigere og klogere på den verden, som omgiver os og vi synes at det er mega sundt at møde andre mennesker og kulturer.