Lidt som i filmen The Commitments taler jeg om B.93 her

I lidt tid har jeg været involveret i Boldklubben af 1893 – B.93 – og måske bliver jeg en dag “ugens profil” ?

Jeg ved ikke om du husker filmen The Commitments ? Den er fra 1991 så gør du ikke er det til at forstå men jeg synes du skal se den 🙂

Nu skal jeg ikke komme med et resumé af filmen men kort forklarer, hvordan The Commitments kommer ind i billedet her: En af hovedpersonerne, Jimmy Rabbitte, taler med sig selv og visualiserer fx pressemøder til, når bandet er blevet kendt.

Sådan gør jeg ofte selv – taler lidt med med selv men det lyder bedre, at jeg visualiserer 🙂

Ugens profil i B.93

I B.93 har de ugens profil, som kan være en spiller, en træner eller fx en frivillig hjælper i klubben og måske bliver det min tur en dag ? “Ugens profil” – det lyder godt og jeg tænker lidt over hvad jeg ville sige ? Det er godt at være forberedt..haha

Profilerne er bygget op omkring en “skabelon” og jeg tænker, at folk selv udfylder dem. Så jeg har udfyldt min…

(først lidt forspil)

Ugens profil er Henrik Wessmann, der er 54 år gammel, født på Øresundshopitalet (som vi kender godt i B.93 ) og opvokset på Østerbro. Hans far, storebror og Henrik selv har spillet fodbold i B.93 omend Henrik mest spillede tennis i slutningen af 70érne.

Han er tidligere Nordisk It Chef med en 25 årig karriere hos Philips bag sig men er nu pensionist grundet sclerose, der sætter visse begrænsninger.

Efter Henrik fik diagnosen har han kastet sig over fotografiet. Hans far var fotogrossiet og Henrik drømte i sine unge år om at blive fotograf. Det er han så nu og hjælper os med foto og grafik i kommunikationsafdelingen.

Henrik er gift med Anne (de fejrede sølvbryllup i 2021) og sammen har de to voksne døtre.

Grunden til jeg er i B.93

I 2019 var jeg i Berlin og så en fodboldkamp på Olympia Stadion og der genopdagede jeg glæden ved at se fodbold live – her og nu. Uden alting i langsom gengivelse og det slog mig som en mere autentisk oplevelse. Kort efter fandt jeg min fodboldtrøje fra 1973 og det førte mig til en kamp på Østerbro stadion – uden VAR.

I andre sammenhænge har jeg hjulpet lidt til og da B.93 søgte efter frivillige ansøgte jeg. Jeg har kæmpe respekt og beundring for al det frivillige arbejde, der bliver lavet. Uden det kunne meget ikke lade sig gøre !

Og jeg mener, at det er godt for unge mennesker, at komme til en klub som B.93, hvor der er sunde værdier og godt kammeratskab. Hvem har ikke brug for det ? Kan jeg hjælpe lidt med gør jeg det gerne.

Det jeg holder mest af ved B.93

Jeg er vild med den lange og glorværdige historie B.93 har. En historie ikke mange kan prale med ! Og det sagt uden at man skal sumpe hen i det men bruge det som fundament for fremtiden.

Og så er jeg dybt imponeret over det store engagement som jeg oplever, at mange har i klubben. Det være sig de mange børn og unge – samt ikke mindst deres forældre !- , de mange frivillige som fx i B.93 Fanklub, lederne og ansatte.

Passion og engagement synes jeg er noget af det fedeste i hele verden og dér vil jeg gerne være med.

Min største oplevelse i B.93 regi

Jeg har tre oplevelse som jeg vil fremhæve:

  • da jeg sammen med min far i 1974, og så B.93 vinder 5-1 over AB på Østerbro Stadion. Vi sad på lægterne foran Idrætshuset.
  • husker en aften hvor jens Kolding var træner for det drengehold jeg var på. Altså, Jens Kolding var jo en stjerne !
  • 14 dage før hans død så jeg Dirch Passer på tennisanlægget. Han var en stor mand på mange områder og var om nogen en 93ér

Fem ting I skal vide om mig

1 … Jeg er er meget glad for god mad og vin
2 … Jeg fotograferer og er glad for billedkunst
3 … Jeg kan ikke fordrage at flyve
4 … Jeg er glad for ord og taler ofte meget og længe
5 … Jeg er ophavsmand til og fotograf på bogen “Passion – vi skal leve med og ikke imod sklerosen”, som udkom første gang i 2013.


PS: Jeg er har nu været ugens profil hos B.93. Teksten er justeret lidt og der er komme billeder på: https://b93.dk/93eren/henrik-wessmann-er-ugens-profil/

Leave a Reply