turen til London stod i fotografiets tegn

I julegave fik jeg en tur til London da der var nogle fotoudstillinger jeg gerne ville se

I marts 2017 fik jeg indløst min julegave som var en tur til London. Der var nogle fotoudstillinger jeg gerne ville se så turen handlede om fotografi (+ et par enkelte ting). Men ingen shopping !
Ikke at købe noget i London er svært og det lykkedes nu heller ikke helt at undgå..men det blev holdt på et minimun.

Her er hvad vi besøgte:
Grays of Westminster
Det var første stop som vi gik til direkte efter vi landede på Victoria Station. Grays er en legendarisk fotobutik, der kun handler med udstyr fra Nikon.
Som vi stod foran butikken så jeg en mand komme gående…er det ? Jo, det er ! Der kom selveste Joe McNally !!
Jeg tog mig mod til henvendte mig, gav hånden og talte lidt med ham. Han var en selskab med en kvinde, som viste sige at hedde Annie Cahill. Jeg var noget befippet og fik derfor ikke hilst ordenligt, hvilket nagede mig bagefter. Til mit forsvar skal siges at vi stod op kl 04:00 og vi netop ankommet. Ikke at vi havde jetlag men man skal lige lige finde fodfæste…
Og så ville jeg ikke forstyrre mig en højst nødvendigt. Bare det at henvende sig var lidt grænseoverskridende for mig: Kendte mennesker har også krav på privatliv og kunne gå på gaden.
Er du lidt interreseret i fotografi kender du sikkert til Joe McNally allerede. Hvis ikke, så er det om at komme igang, makker !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi boede på et hotel tæt ved Photographer´s Gallery, som var næste stop.

København mangler sgu et sted som det ! 4 etager fyldt med fotografi: bogsalg. salg af originale print, café, workshops, foredrag, filmforvisning og forskellige udstillinger.

Men der er forskel på at være en by med ca. 560.000 mennesker og så være end by med ca. 8.674.000. Altså mere end 15 gange så stor…det betyder noget for kundeunderlaget og dermed økonomien. men de har noget tilsvarende i Stockholm – Fotografiska – og der er de bare ca 790.000 indbyggere.

Så hvorfor ikke i København ? Men vi har jo heller ikke fotogallerier som fx Lumas og YellowKorner..
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Men den helt store grund til at tage London var for att se udstillingen “The Radical Eye” på Tate Modern, som jeg vil fortælle om senere.
Det var en vild oplevelse !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turen gik derefter til Getty Images Gallery, som jeg ærligt talt faldt over ved et tilfælde….
Getty er et af verdens allerstørste, måske det største, billedebureauer i verden og der er også til stede i Danmark- Hvis du er lidt i tvivl om hvem og hvad er der så kig her.

Også her blev jeg mødt af godt fotografi.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sidste foto stop inden turen gik hjem var “Wildlife Photographer of the Year” på Natural History Museum.
Igen et vildt sted som jeg fortæller mere om senere.

Leave a Reply