Lys er Liv

At folkeslag har tilbedt en solgud forstår jeg godt for det kan siges meget enkelt: Lys er Liv

Der er også derfor man har lys på veje og stier….(sikkerhed) og en gartneri uden kunstig belysning er ikke et gartneri særlig længe…

Jeg har i mange år beskæftiget mig professionelt med lys. Som produktchef for næsten alle typer af lyskilder hos Philips, som er verdens største belysningsvirksomhed.

Min karriere startede på Nordisk Glødelampe Industri i Herlev, hvor vi producerede glødelamper til de Nordiske lande. Der lavede vi også lamper til Irma, som havde deres eget mærke (noget som altid har været populært)
Siden har jeg også været produktchef for lysstofrør, autolamper og solarierør. Meget spændende produkter med god afveksling da produkterne blev solgt igennem forskellige salgskanaler.

Dengang var en produktchef både den tekniske ekspert på området OG ansvarlig for budgetter og kampagner.

Man interessen for lys har ikke sluppet sig tag i mig:

Fotografi = at tegne med lys

Fotografi handler om lys – dets farve, intensitet og vinkelen, hvormed den rammer.

Lys kan gøre så mange ting – ændre en stemning helt, fremhæve noget og skjule andet. Ofte synes jeg emnet er overset i private hjem og butikker.

Med hensyn til at bruge lys og farver i hjemmet forsøgte vi i slut 1980erne at introducere en serie glødelamper: Softone og Softone Pastel – en opal (hvid) og fire forskellige farver: grøn, blå, gul, rosa. På nogle parametre en stor succes og på andre en fiasko. (navnet Softone bruges stadig – vi puttede også en masse penge i det…)

Anyway – slut med glødelamper. Nu er det Led og Philips Hue (ikke sponseret):

Leave a Reply