målebånd til DMI

Så har vi  været i Rødvig Havn og retur.

Den friske besætning stævnede ud efter naturligvis at have rådført sig med farvandsvæsenets vejrprognoser, som er baseret på data etc fra DMI.

6-8 m/s og bølger på på 1 m. Prøv lige 10-12 m/s og bølger på næsten to meter ! Derfor overskriften “målebånd til DMI”.

Dette usle vejr førte til mandefald. Den ene blev tavs som graven og den anden ofrede til guderne. Så er fem timers sejlads altså rigtig lang tid!

Vi ankom endelig til Rødvig Havn igår, fik fast grund under fødderne og varm mad i maven. Trætheden sad i alle og efter aftenkaffen ombord krøb alle mand til køjs.

Op igen kl 07:00 var vi oppe igen til en smuk morgen på havnen. Vi fik brygget kaffe og spist morgenmad samt stivet humøret af med en Fernet Branca.

Her valgte den eneste gast at stå af og blive afhentet. Helt forståligt med en mave som endnu ikke var iorden og hvor bare bådens sagte vippen i havnen føltes som en tur gennem Sydhavet.
Det resterende hold satte kursen hjemad. Turen ud at Faxe bugt var der altså ikke meget sjov ved – masser af modstrøm og høje bølger. Klar af Stevns og inde i Køge Bugt klarede tingene op og vi fik rigtigt godt sejlervejr. Vi skød mere end 6 knob for sejl og var i periode om på mere end 7 knob.

Vi landede i hjemhavnen efter de forudsete 6 timer og landede båden helt perfekt.

Næste gang vælger vi en årstid med mere roligt vand. Så skulle alle kunne klare den og der vil også være noget mere liv på havnen.
Nedenfor finder du et link til en lille videosekvens fra det berømte tur….

Efter den video er det vel rimeligt at vise et mere flatterende foto af vor hovedperson:

Leave a Reply