Marrakech ved foden af Atlasbjergene

Smag på navnet “Marrakech”. Det smager af mystik og eventyr.

Helt hvorfor ved jeg ikke men jeg har altid haft lyst til at besøge Marrakech, som efter Sex and The City er blevet endnu mere kendt og der er nu kommet direkte fly fra København.
Vi var med fly til London og derfra en 5 timers flyvetur til Marrakech.
Byen har den største souk (traditonelle) marked i Marokko og pladsen Djemaa el Fna er helt ubeskrivelig. Om dagen er pladsen fyldt med slangetæmmere, musik, boder, eventyr fortællere og dresserede (mere eller mindre godt) berber aber. Lyden er infernalsk.
Om aftenen ryddes pladsen og det bliver til stort mad marked, hvor måske tusind mennesker tager plads på den opstillede bænke og borde.

Vi valgte at bo i en riad – en tradiotionelt marrokanst hus, midt i den gamle by. Der er også hoteller og og en nyerer bydel, med alle bekvemmligheder. Men der er ikke nær så sjovt….


Det blev også til at par udflugter. En tur i Atlasbjergene og en tur til havnebyen Essoura.
For mine lyshårede døtre og min hustru var det en lidt blandet tur. Det var og er noget andet end Europa – hvilket også var målet. Så det var en på opleveren men de følte sig ikke 100% tryg. Der blev kigget voldsomt efter dem og de blev sågar forfulgt.

Leave a Reply