Matchpoint

For nogle år siden (2005) lavede Woody Allen filmen ”Matchpoint”. En rigtig god film som også fik god kritik fra anmelderne.

Jeg har i mange år syntes godt om Woody Allens film men må også sige at jeg synes han har haft nogle magre år. Ikke alt har været guld… her på det seneste synes jeg at han med Midnight in Paris og To Rome with Love er tilbage på toppen.
Filmen Matchpoint handler, for mig, om at livets tilfældigheder. De bittesmå ting, som kan ændre alt og som man ikke er herre over. Eller man træffer et valg uden måske helt at kende konsekvensen for ens liv 20 år efter.
Sådanne tilfældigheder rammer os alle og alle træffer vi afgørende valg. Ikke at vi på stedet måske ved at vi har truffet et afgørende valg – det viser sig ofte først senere. Det ville måske være mere fair hvis alle afgørende valg blev ledsaget af en advarsel: ”Hey, jeg er et afgørende valg og har stor betydning for dit liv.”
For et stykke tid siden satte jeg mig ned og forsøgte at genkende de afgørende valg jeg har truffet i mit liv. Ikke at jeg fortryder noget. Jeg tror ikke på fortrydelser. Har dem da glimtvis, men de er ikke særlig brugbare for mig.
I den proces gik det også op for mig hvor meget der egentlig er tilfældigt, ikke planlagt af mig og hvor meget andre mennesker rent faktisk har haft indflydelse på mit liv. På godt og ondt.
Cést la vie. Cést la guerre.
Du kan læse mere om filmen her.

Leave a Reply