"Min barndom"

Jeg har lavet en ny kategori her på sitet: Min barndom

Ikke at jeg har haft en særlig barndom. Det har jeg ikke. Ingen incest, ingen alkoholiske forældre, ingen lillebror der døde i barselssengen, ingen Nobelpristagere, ingen kunstnere. Bare en helt almindelig barndom med en helt almindelig familie.

Hvorfor så lave det hvis alt er helt almindeligt ?

Livet består for en stor dels vedkommende af almindeligheder, der på sin egen vis gemmer på store og små dramaer. Fortællinger, der er værd at fortælle.
Hver generation skal overlevere til den næste. Det er også det jeg forsøger her. At overdrage. Mine børn har ikke haft bedsteforældre eller oldeforældre på min side. De har gemmen årene spurgt og jeg har svaret. Men måske en mere systematisk gennemgang er godt ?

Selv er jeg ærgelig over at min familie døde tidligt, at jeg trak mig og aldrig fik stillet en masse spørgsmål. Nu har jeg enkelte familiebilleder og tænker: hvem var hun ? hvad hed han ? hvad lavede de ?

Det er spørgsmål jeg ikke får svar på men måske kommer jeg tættere på med denne kategori af blogs. Jeg får støvsuget min hukommelse, hvor meget sikkert er lagret men bare skal findes frem.

Udover min forældre tænker jeg nogle gang på min barndom og min skolegang. Min skolegang på katolske privatskoler var nok lidt anderledes end de flestes.  På godt og ondt.

Måske er jeg er igang med i virkeligheden at skrive mine memoirer ? Ikke at de indholde noget af betydning for andre end jeg selv. Helt sikkert er det at ingen andre vil skrive om mig. Så må jeg gøre det selv. For alle vil gerne have fortalt deres historie. Min historie er for en stor del lagt i mine to børn. Dér er mine gener, dér er mine historier, deri ligger jeg.

Leave a Reply