Min lejlighed i Paris er en dejlig lille film

Det er ikke mig biografejerne, filmselskaberne eller skuespillerne er blevet rige på.

Jeg ser forholdvis få film, kan ofte ikke huske dem eller hvem der var med og som oftest når jeg slet ikke i biografen før filmen er taget af plakaten igen.

Ikke at jeg ikke kan lide film eller gå i biografen. Det kan jeg godt men når det bare sjældent…

Vi har en intention om at komme oftere i biografen og det var ved sådan en lejlighed jeg så en plakat og trailer for filmen “Min lejlighed i Paris” og tænkte at det lignede en film for mig…Og det var det også. En dejlig film.

En film med virkelige gode skuespilpræstationer, hvor man blev taget helt op under skyerne og ned under kulkælderen.

Jeg synes, at mange film har et for hurtigt tempo, masser af action, special effekts og en ringe dialog, der baserer sig på kvikke oneliners, der er testet af på et brugerpanel inden det overhovedet kunne overvejes at have den replik med i filmen.

Det er muligt at også denne film har været testet, men jeg synes at dialogen og sproget er dejligt. Der bliver leget med det og kælet for det.

Jeg kan godt lide fx Woody Allen film men diaologen her er knap så manisk og virker mere virkelighedstro.

Det er, synes jeg imponerende, at Maggie Smith i en alder af 79år stadig kan levere så god en præstation. Også imponerede at manuskriptforfatteren og instruktøren Israel Horowitz her har sin filmdebut i en alder af 75år….jeg håber jeg får flere film fra hans hånd.

Jeg er ikke film anmelder og har ingen forudsætninger for at lave en filmanmeldelse. Det kan du finde her.

Men derfor kan jeg godt have en mening og uddele stjerner…..

  • Min lejlighed i Paris
4

Leave a Reply