Min mistanke under Covid-19 er blevet bekræftet

Jeg havde en følelse af at Covid-19 krisen også havde ramt mig som jo altså har været hjemsendt i 10 år…

Som sådan er jeg ikke hjemsendt men jeg er pensionist og arbejder derfor ikke. Derfor kan på på en måde sige jeg er hjemsendt..

Så tanken om at være i hjemmet og ikke skulle ud er ikke ny for mig men Covid-19 og alt det halløj har også påvirket mig og nu fik jeg sat tal på min mistanke.

Mistanken, eller følelsen, var, at jeg ikke har været så meget ude som i 2019. Det synes jeg at jeg kunne mærke og derfor fik jeg en interesse for en skridtmåler. Nogle venner har et Apple-watch og der ser superfint ud og det virker. Jeg synes bare det koster for meget og jeg vil ærligt talt ikke have for megen information om min tilstand. Der kommer der bare ballade ud af, som da lægerne i jagten på andet, fandt at jeg havde en latent tuberkulose (som der skulle gøres noget ved).

Helbredsdata kan jo bekymre een

Jeg vil gerne vide noget men jeg vil ikke vide alt og jeg er nervøs for at jeg bliver “slave” af alle de helbredstal man kan få fra sådan noget smart noget. Men det vidste sig at min iPhone er født med en app – “Sundhed” – som allerede måler min gå- og løbedistancer i både kilometer og i antal skridt. Og det har den gjordt længe viser det sig…

De data kan man få vist på den enkelte dag, uger måneder og år. Så nu kan jeg sammelignede 2020 med året før 2019 og der viser sig at jeg i gennemsnit har gået i gennemsnit 300 meter mindre pr dag end året før. 300 meter lyder nu ikke ikke af meget…

Nej, 300 meter om dagen lyder ikke af meget men på årsbasis ! For nu at gøre det nemt er er 300 meter om dagen i 360 dage om året 108.000 meter som jo så er 1080 kilometer ! Og der er forholdsvis meget for mig, som ikke kan gå meget eller langt.

1080 kilometer mindre i 2020 !  Det er jo vildt og så kan jeg godt forstår jeg føler, at jeg har været mindre ude men det værste er, at jeg føler jeg kan gå mindre. At min gangsfunktion er blevet lidt dårligere. Og det giver jo god mening.

Der er kun een ting at sige og det er, at jeg må sgu stramme op !

Og nu giver den slags data mere mening for mig. En mistanke er, desværre, blevet bekræftet men nu kan jeg handle på faktisk grundlag og ikke bare en følelse.

Leave a Reply