Min oplevelse med at udstille på Den Lille Gule Kaffebar

I 2017 udstillede jeg fotografier i Den Lille Gule Kaffebar og det gav en masse positivt

Da jeg først blev spurgt om jeg ville udstille røg armene ikke straks i vejret og en jubeldans blev det heller ikke – men et lille prosaisk “det vil jeg gerne have lov at tænke over” blev det til…
Armene røg ikke i vejret af flere grunde: straks gik maskineriet igang med at tænke overm hvad jeg skulle udstille, hvordan det skulle udstilles, hvad det kom til at koste og så…det er jeg slet ikke god nok til.
Det var nok det sidste, der holdt mig tilbage men heldigvis sagde nogle tæt på mig, at det skulle jeg da helt klart! “Du er god nok, dine billeder er gode nok og det er en fantastisk mulighed”.
Derefter havde jeg nogle gode møder med Kim Ahm, som var ansvarlig for udstillinger i Den Lille Kaffebar. Der fik jeg gode råd, vejledning og support.
Nu set lidt på afstand har jo fået flere ting ud af det og det kan deles op i to kategorier;

Før udstillingen

Når man skal udstille er man tvunget til at overveje hvad det er man ønske at vise. Man skal finde billeder frem som er sammehængende – de fleste kan lave enkeltstående billeder, som er gode. Men en serie af billeder, billeder med et tema er mindre nemt.
 
Når man så har fundet dem frem fra arkiverne, printet og lagt op viser det sig måske det de ikke passer sammen alligevel…de er stor forskel på at se på billeder på en skærm og så printet ud.
Hele processen får een til at tænke over ens fotografi og hvad man ønsker at vise omverdenen.
Selve processen med at tænke over hvordan man vil vise billederne er heller ikke nemt. Hvilket papir ? Hvilken ramme ? Passe partout ? eller måske monteringer på Dibond ? Mulighederne er mange og dine valg er vigtige for at billederne præsenteres bedst muligt.

Efter udstillingen

Nu er jeg meget glad for den process jeg var igennem med billedvalg etc og stolt over det.
Der skulles holdes fernisering,  hvilket jeg var lidt trykket over. Men en supergod og meget hjertevarm oplevelse.
 

Tak til Jakob Kjøller for optagelserne !
Det er sådan en oplevelse man et eller andet sted bære med sig i lang tid. Der kommer familie og venner men også nogle jeg ikke havde mødt før.
Jeg var inde og se til udstillingen jævnligt (lige pudse glasset og rette billeder op) og der var gæster som uopfordret roste mine billeder. Mega fedt at opleve !
Fedt var det også at sælge nogle billeder. Jeg har altid opfattet det som den største ros at nogle vil have et af mine billeder hængende på deres væg. Det er en tillid og ros som er uvurderlig.

Konklusion

Glemt er tvivlen og spekulationerne – tilbage står kun glæden og stoltheden. Tak.
 
 

PS:
Efterfølgende blev jeg spurgt at jeg ville stå for udstillinger på Den Lille Gule Kaffebar. Hvilket jeg sagde ja til og efterfølgende lave en hjemmeside til det formål: galleridenlillegulekaffebar.dk

Leave a Reply