mindre kynisme, mere naivitet, tak

For nyelig blev min yngste datter konfirmeret og jeg skulle skrive en tale. Det er en af mine mange opgaver i hjemmet…:-)

Jeg gav det nogle tanker, droppede en række ideer og fandt da til sidst en form jeg synes var ok. Een kan hurtigt kommer til at lyde som Methusalem og komme med alle mulige formaninger – som ingen kan bruge til noget. Måske handler det om at når man er blevet fyrre føler man sig nærmest forpligtet til at øse af sine store og hårdt erhvervede visdom….:-)
I store træk overvandt jeg fristelsen men et par enkelte ord om at det er godt at bevare lidt af barnet i sig blev det alligevel til.
Verden i dag kan virke meget kynisk. Det har den nok altid været men som en mand med 45 somre i baglommen og lettere desillusioneret virker den mere kynisk end jeg synes den gjorde for 25 år siden. Jeg er med på at mennesket mistede sin uskyld da vi blev smidt ud af Paradiset men altså…
Desværre er det ofte de naive, de gode og de involverende det går ud over og det er jo for f….. dem vi alle har brug for så en from bøn:
Mindre kynisme, mere naivitet, tak !

Leave a Reply