Minimalistisk indretning er krævende af flere grunde

At bo med minimalistisk indretning er et plusord for mange men det er temmelig krævende

Det er måske særligt hårdt for en med et stort samlergen (mig) og en (mig) som synes firnurlige ting er sjove men det går ikke. Jeg har i stigende grad brug for ro og afklarethed i mit hjem.

Der har vores leg “Minimal” været en stor hjælp ! Men det er også om ikke en daglig kamp så noget vi skal have fat i en gang eller to hvert år. Det skyldes måske, primært min, dårlige selvdisciplin ?

 

Vi er i vores indretning kommet et stykke vej med at skære ned og skære bort. Men det har taget tid.

Der er mode i alting. Også i indretning og at bo minimalistisk eller leve minimalistisk er for mange et plus ord. Det er noget de færreste som kan fører det helt ud men hos mig er al fanatisme og ekstremisme ikke af det gode men skal undgås. Og det gør jeg så fint…

 

“Den tyske arkitekt Mies van der Rohe satte ord på stilen, da han sagde ‘Less is more’, og hans smukke strømlinede bygninger skabte en helt ny standard.”

Kilde: mainlifestyle

 

Og der har vi en af de krævende ting: du skal være benhård og ikke lade dig forlede. Og hvordan er det for en som elsker at fare vild i fx Venedig eller i en storby som Paris ? Ikke nemt, ikke nemt.

Jeg er på mange måder ret loose og kan godt lide, at der er plads omkring mig. På alle måder. Og der er strichte ordnung ikke godt….

 

Den næste krævende ting hænger ofte sammen med økonomi

Det er min erfaring at jo færre ting (møbler etc) du har jo større krav er der til design og kvalitet af det enkelte emne. Alt står ud. Alt er nøgent og kan ikke skjule sig. På den måder er det som mad: simpelt mad kræver gode råvarer. Men der en en stor glæde ved at se ting eller smage tingende for det de er uden krummelyre eller fyld.

For nu at nævne et eksempel på at det koster vil jeg nævne “Barcelona”- stolen af Mies van der Rohe.

© Henrik Wessmann

Billedet er fra Mies van der Rohe Pavilion I Barcelona. En helt igennem gemmeført bygning.

Stolen findes med forskellige typer af læder. Med brunlig Venezia læder koster den 53.900,00 kr hos Thorsen Møbler

Men vi kan nu også i Danmark. Poul Kjærholm fx som fået hos Fritz Hansen, der koster en PK22 stol i læder fra 30.204,00 kr (per 11. April 2021)

Og så må jeg nævne den store danske fotograf Keld Helmer-Petersen, som netop arbejdede meget med Poul Kjærholm.

 

Mindre end Kjærholm, Finn Juhl og van der Rohe skal og må også gøre det men drømme må man jo gerne 🙂

 

PS: Der er en god lille artikel med forslag og tips til minimalistisk indretning her: https://www.mainlifestyle.dk/bolig/stue/goer-en-minimalistisk-stue-personlig#billede-11312-8

 

Leave a Reply