mød Djengis Khan på Nationalmuseet

Nationalmusset har igen lavet en meget fin udstilling, der begejstreede

Jeg har tidligere besøgt Nationalmusset flittigt. Bla. var udstillingen “De hvide Busser” ret fantastisk, men jeg er ikke kommet der siden de begyndte at tage entré. 95 kr koster det for en dagsbillet. Dagsbillet ? Hvem hulen er på et museum hele dagen ?

Jeg brugte både Nationalmusset og States Museum for Kunst flittigt inden de igen begyndte at tage entré. Der havde ellers været gratis entré siden 2006 men sådan er det ikke mere (det kan du fx læse om her)

Nationalmuseet er blevet noget mere synligt med ny udadvendt, energisk direktør men jeg har ikke været fristet før nu.

Jeg husker historien om Djengis Khan (meget fascinerende), min datter har været i Mongoliet og lavet frivilligt arbejde og så regnede det denne formiddag…

Det blev et godt besøg som jeg ikke har fortrudt !
Ligesom med De Hvide Busser har museet fået banket en interessant udstilling op. Visuelt spændende med en masse god formidling i form af interaktive skærme med grafik, lyd og billeder. Samtidig ligger der et lydspor og grafik af ruskende blæst og sne og sidder du inde i den store ger, hvor du føler dig siddende omkring et lejr bål og høre historien on Djengis, er du hensat til Mongoliets sletter.

Vi fik også lejlighed til at se udstillingen “Mød vikingerne“. Det meget omtalte udstilling med fotografier af Jim Lyngvild. Jeg var ikke imponeret. Heller ikke af billederne.
Men udstilingen “Din ting – vores historie” var til gengæld meget spændende ! Måske fordi den var så nærværende. Jeg kunne huske begivenhedene og tingene. Musseer behøver ikke være med gamle, støvede ting – eller ting lavet i en LSD rus.

Udstillingen om Djengis Khan har fået en del anmeldelser:

Fx Nationalmuseets nye udstilling viser vej ind i mongolernes mystiske verden med krigere og shamaner – 4 stjerner i Berlingske

Desuden er artiklen fra Euroman.dk værd at læse: https://www.euroman.dk/kultur/ny-udstilling-om-den-blodtoerstige-djengis-khan

”På Djengis Khans stepper – Mongoliets nomader” er udviklet af Moesgaard Museum i samarbejde med Nationalmuseet. Se udstillingen på Nationalmuseet fra 7. juni kl 16.00 juni til. 8. september 2019.
Kilde: Natmus.dk – tilgået den 8. juli 2019.

Leave a Reply