MONACO

Som barn var vi i mange somre sydpå – helt præcist i Ventimiglia i Italien og en af de “faste udflugter” gik til Monaco.

Sidenhen har jeg også været i Monaco et par gange og jeg har det lidt stramt men det lille fyrstedømme.

Jeg starter lige med det sidste: Det er nu en del år siden jeg var i Monaco sidst, men husker det som en lidt ubehagelig oplevelse. En oplevelse jeg ikke havde som barn. Der er så mange penge i Monaco, at der næsten lugtede af dem. “Penge lugter ikke” – jeg ved det, men her virkede det faktisk lidt overvældende og trykkende.

Ferien her i 1982 var uforglemmelig af mange årsager.

Grace Kelly var død kort forinden  og lå lit de parade i kirken, som var klædt i sort. På den ene billede ser du min bror komme ud derfra. Jeg kendte hende ikke, vidste slet ikke hvem hun var, men skrev da i kondolencebogen…

Det er også i Monaco du finder Jaques Cousteau museeet. Han havde holdt os fast ved skærmen mange gange med hans helt fantastiske beretninger og billeder fra verdens oceaner – det blev iøvrigt kun bedre da vi endelig fik farve TV. Det var første som ung jeg kom derind , for det kostede en bondegård.

Både min far, min bror og jeg havde en Olympus Trip 35 – en fantastisk rejsekamera, som jeg har anskaffet mig et eksemplar af sidste år. Det år syntes vi, det var sjovt at fotografere hinanden – en slags datidens “selfie”…:-)

Rent fotografisk er billederne her ikke stor kunst – skal ferie billeder heller ikke være ! – men jeg huske glæden ved at fotografere og stoltheden ved min Trip35. Og  “uskylden”. Der blev ikke tænkt så meget – 1-2-3-skyd !

PS: Vi havde en Morris Monaco et par år og var også i Italien med den….uforglemmeligt

PPS: der var også en band, som hed Monaco…

Leave a Reply