Kronisk er lang tid

For altid, for evigt, er vanskelige tidsbegreber at forstå

Da jeg fik konstateret dissimeret sclerose (MS) fik jeg beskeden, at det var en kronisk sygdom. OK, tænkte jeg, det går nok over efter nogle piller og tager et par måneder. Forkert !
Måske skyldtes min opfattelse at jeg som barn fik diagnosen kronisk bronkitis – og det forsvandt..

“Sygdommen ses oftest hos rygere, og vil ofte forsvinde eller aftage meget, hvis man holder op med at ryge.”
Kilde: lunge.dk
PS: jeg røg nu ikke som barn men det forsvandt….

Måske skyldtes min opfattelse, at jeg som et moderne mennesker troede, at det kunne klares med piller, diæt og fysioterapi som så meget andet. Forkert !

Quick Thoughts No. 27
Quick Thoughts No. 27

Det gik først på for mig 6 måneder senere på Montebello hvad kronisk betød. Der dæmrede det og jeg græd.

Måske er jeg langsom, måske skulle det trænge ind og jeg skulle forstå, at der ingen kur var eller er, at jeg ikke kommer af med det ligemeget hvad jeg gør eller hvem eller hvad jeg beder til – at jeg sikkert ikke skal dø af sklerosen, men helt sikkert med sklerosen. Det var en ikke nogen nem erkendelse…

Men erkendelse og accept er ikke overgivelse. Ej heller det sammen som livet er slut. Det er muligt at have kvalitet i tilværelsen med en kronisk sygdom.

Netop at det var er er muligt at have et godt liv med MS var omdrejningspunktet i mit projekt, der blev til MS bogen “Passion

Tiden er en vanskelig størrelse som vi mennesker bruger meget tid på at forstå.

Opfattelsen af tid er imidlertid helt afhængig af den kulturelle og filosofiske baggrund. I nyere fysik har man bevæget sig bort fra den forståelsen af tid som et absolut lineært begreb, og i relativitetsteorien er samtidighed et relativt begreb.
kilde: wikipedia.dk

PS: Jeg skal ikke dø af MS men det forkorter ige mit liv med 10 år

Leave a Reply